Srpanj 27, 2025, 20:44:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: mutna voda  (Posjeta: 8681 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PIRANARAB

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
mutna voda
« Odgovori #25 u: Prosinac 22, 2006, 14:28:00 poslijepodne »
hvala tomislav, ja sam ti napocetku odmah napravio gresku. isti dan kad sam napunio aq stavio sam i ribe unutra tako da je sve ispalo nabrzinu.zato sad mislim sve ispocetka napraviti sve dobro ocistiti.podlogu sam danas kupio 15kg pa cu onda i nju staviti.kad ga napunim pustit cu ga jedan dan bez riba sa aquasafeom i nutrafin cycle pa cu onda staviti ribe. neznam sto drugo napraviti kad su mitu ribe,nemogu ih dugo drzati u kanti.serinu hranu cu izbaciti, a sto mi ti predlazes kakav jos filter da stavim uz ovoga?

Offline PIRANARAB

• Novi član
  • *
mutna voda
« Odgovori #26 u: Prosinac 22, 2006, 14:30:00 poslijepodne »
zaboravio sam ti reci, za svijetlo ti imam jednu lampu aqua glo 20w sto jos da stavim?

Offline tciglenecki

• Punopravni član
  • **
mutna voda
« Odgovori #27 u: Prosinac 22, 2006, 17:56:00 poslijepodne »
još barem dvije cijevi- gurni gro-lux za bilje i kupi vanjski fluval najjaći što možeš. Tako da ćeš imati dva filtera, jedan ta biološku, a drugi za jaku mehaničku filtraciju. Taj koji će biti za mehaničku (uzmi ovaj slabiji) napuni samo sa spužvom ili vatom, a ovaj drigi napuni sa keramikom, zeolitom i ostalim poroznim materijalima i njega čisti rijeđe i ne sve od jedan puta.
Za bilje ti baš i ne znam koliko će uspijetivati uz pirane, ali možda nešto echinodorusa jer imaju jaki korjenov sustav i imaš dosta veliki tank za njih. Uzmi Echinodorus Amazonicus ili Ozelot, oba se dobro drže i nisu prezahtijevni, a rastu dosta brzo.
Makni onu plastiku od ukrasa i gurni mangrov panj unutra da malo potamni i zakiseli vodu ipak su pirane vode kiselih i tamnijih voda.
Kupi SERA NITRIVEC i ubacuj ga svaki dan unutra po uputama, sa time da možeš i ja bih ti preporučio da ga ubacuješ kojih par dana dulje unutra.

tomislavc

Offline PIRANARAB

• Novi član
  • *
mutna voda
« Odgovori #28 u: Prosinac 27, 2006, 14:12:00 poslijepodne »
pozdrav, nije me bilo doma.evo napravio sam sve ispocetka i sad sam zadovoljan.voda je bistra i ribe su zadovoljne.... evo par slikica nove forme. panj imam unutra a od ukrasa samo potopljeni brod i par stijena.a za filter cu se isto pobrinuti i staviti jos jedan.hvala tomislav na savijetima.