Srpanj 22, 2025, 23:54:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ja sam novi  (Posjeta: 4491 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Max!!

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Ja sam novi
« Odgovori #25 u: Svibanj 17, 2004, 16:25:00 poslijepodne »

Dobrodošao

Veliki akvariji za hladnovodne ribice bez filtera grijača i lampi su dosta jeftini to je samo staklo, ako hočeš veči akvarij sa grijačem i filterom poklopcem i lampom oko 900 kn 70l možeš možda nači i jeftinije! Ali pošto imaš hladnovodne ribice to ti netreba

Ja svoje zlatne ribice hranim ujutro i navečer i nedjeljom ih ne hranim
Bolje ja nego neki stranac!!

Offline Gogo

• Novi član
  • *
Ja sam novi
« Odgovori #26 u: Svibanj 17, 2004, 20:07:00 poslijepodne »
FALA!!!
50 Cent is the future.
G-unit

Offline t.o.n.i

• Punopravni član
Ja sam novi
« Odgovori #27 u: Svibanj 17, 2004, 22:33:00 poslijepodne »

za lampu možeš pricekat ,ako uzmes tank sam od 50-60litara filter ti je fala bogu obvezan a lampa može prićekat.A filter ti i nedodje puno za tank od 60l možeš naći oko 200kn više nego pristojan filter.

Offline epeter

• Novi član
  • *
Ja sam novi
« Odgovori #28 u: Svibanj 19, 2004, 19:44:00 poslijepodne »

Pitao si što je nitrat. U akvariju ti se prvo stvara amonijak, zatim nitrit pa nitrat. Tu ti je bitna biološka filtracija. Treba proći vremena (ili kupi Sera nitrivec da uštediš vrijeme) da se u akvariju (filter, podloga) stvori određeni broj bakterija. E sad,imaš dvije vrste bakterija, jedne pretvaraju amonijak u nitrit, a druge nitrit u nitrat kojeg biljke ( prave naravno) koriste kao hranu. Kako imaš samo spužvu u filteru ne bi je trebao mijenjati cijelu jer u njoj žive bakterije pa promjeni pola ili ovu isperi u mlakoj vodi i vrati natrag. Nadam se da te nisam jako zbunio.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Ja sam novi
« Odgovori #29 u: Svibanj 19, 2004, 21:25:00 poslijepodne »
Citat: epeter

Pitao si što je nitrat. U akvariju ti se prvo stvara amonijak, zatim nitrit pa nitrat. Tu ti je bitna biološka filtracija. Treba proæi vremena (ili kupi Sera nitrivec da uštediš vrijeme) da se u akvariju (filter, podloga) stvori određeni broj bakterija. E sad,imaš dvije vrste bakterija, jedne pretvaraju amonijak u nitrit, a druge nitrit u nitrat kojeg biljke ( prave naravno) koriste kao hranu. Kako imaš samo spužvu u filteru ne bi je trebao mijenjati cijelu jer u njoj žive bakterije pa promjeni pola ili ovu isperi u mlakoj vodi i vrati natrag. Nadam se da te nisam jako zbunio.

Ovo si mu stvarno fino objasnio. Dakle zakljucak je: Uz bakterije koje se s vremenom nakupe u akvariju i uz dovoljan broj biljaka voda se filtrira na potpuno prirodan nacin bez ikakve kemije i ostalih gluposti

Offline schox

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Ja sam novi
« Odgovori #30 u: Svibanj 19, 2004, 21:34:00 poslijepodne »

Yes , upravo tako i naravno dobro došao !

Mislim da nitko nije napisao da ti akvarij ne smije biti pored prozora odnosno pored danjeg svijetla jer se od njega stvaraju zelene ružne alge.

Offline Gogo

• Novi član
  • *
Ja sam novi
« Odgovori #31 u: Svibanj 19, 2004, 22:55:00 poslijepodne »
E, sve ja skužio. Ribe ozdravile. Sve super. Idem sad nać neke biljke koje neće ove pojest. HVALA!!
50 Cent is the future.
G-unit