Srpanj 22, 2025, 11:34:04 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mladi paukici  (Posjeta: 1531 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Scorpion 467

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
Mladi paukici
« u: Listopad 27, 2006, 11:06:00 prijepodne »

Evo to je isto ovakav pauk koji je bio na vratima od prozora, i imam kokon koji je bio zaljepljen za drvo u kojem su zuta jajasca.. mene zanima da li se to moze uzgojit ima ih jako puno, ja cu probat to uzgojit Slike kokona cu stavit kasnije jer su mi baterije od fotoaparata prazne

slike kokona stavljam navecer kada baterije od fotoaparata budu pune

Offline ivan_j

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/yuratekk
Mladi paukici
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2006, 11:45:00 prijepodne »
Meni izgleda kao obićni pauk krstaš, samo malo svjetlije boje. A ima i šaru na leđima kakvu imaju krstaši.

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Mladi paukici
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2006, 20:00:00 poslijepodne »

E to sam ja vidio na lozi i onak bezveze mu ubacim u mrezu nekog kukca dost velikog i on je to tak pregolesno divlje napo da sam odskocio 2 metra

Inace mislim da nije bas za terarije jer plete ogromnu mrezu pa mitreba puno mjesta ali to je samo moje misljenje
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Ronin

• Punopravni član
Mladi paukici
« Odgovori #3 u: Listopad 27, 2006, 22:07:00 poslijepodne »

Imate pravo to je pauk krstas samo koji od 682 vrste????

U terariju se moze veoma lako uzgojiti.

Ja sam ih vec drzao u Terariju velicine 30 x 40 x 40 ( Sirina x dubina x visina )

Podloga obicna zemlja ( Sumska ), vise grana medju kojima obicno pravi mrezu ovisno sa koje strane dobije hranu.

Vlaznost razlicita. Nekad nasipam puno vode da bude blato pa pustim da se skroz osusi, bitno je samo da se redovno malo poprska ( simulacija jutarnje rose ) jer tako piju.

Temperatura sobna , a ako i preko zime ostane ista temperatura onda bude iznenadjenja( puno malih paukica koji se razviju iz 2 ili vise kokona Jer taj pauk sto ga imas je zenka i to najvjerovatnije oplodjena.

Hrana sve sto padne u mrezu neki koje sam drzao su uzimali i strsljenove.
Osijek-Rijeka

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Mladi paukici
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2006, 22:49:00 poslijepodne »

Hrana sve sto padne u mrezu neki koje sam drzao su uzimali i strsljenove.

ovo me podsjetilo na blažene latrodectuse koji mogu odraslu bogomoljku svladati
† BLACK RAIN †

Offline Ronin

• Punopravni član
Mladi paukici
« Odgovori #5 u: Listopad 28, 2006, 09:15:00 prijepodne »

A da jos sam nesto zaboravio

Mlade pauke hranis sa drosophilama ( vocna musica )

Dobijes ih tako da u jednu posudu ( Plasticna casa za vodu) postavis na toplije mjesto dok se ne skupe musice ( Same dolaze i ima ih svuda ). Poklopis sa mrezicom (Zenske carape) i stavis na toplo mjesto . Nakon par dana se izlegu mlade musice a one jedno vrijeme ne mogu letjeti.

Jedan dio stavis u novu posudu sa svjezim vocem, a drugi dio das za hranu. Tako imas svaih par dana dovoljno hrane za mlade pauke.

Druga mogucnost

Stavis kokon u jednu vecu posudu sa vise tankog granja poklopis sa mrezicon (opet zenske carape ) stavis na toplo mjesto i cekas da se mladi izlegu. Ostavis ih unutra dok ne ostanu samo par komada i onda ih odvojis pojedinacno. Hrane se tako da se medjusobno pojedu. Ponekad mozes ubaciti drosophile.

Ova druga metoda je malo i koristi se obicno kod Latrodectusa i nekih drugih otrovnih paukova ciji je podmladak veoma sitan.
Osijek-Rijeka