Srpanj 21, 2025, 14:57:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ozljede nastale od pauka???  (Posjeta: 8135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
ozljede nastale od pauka???
« Odgovori #25 u: Rujan 18, 2006, 18:34:00 poslijepodne »
Teško se vide ali se jako osjete . Ja nasr eču još nisam probal ali sigurno jednog dana hoču.

Offline ivan_j

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/yuratekk
« Odgovori #26 u: Rujan 18, 2006, 19:39:00 poslijepodne »

e da... prije poćetka ljeta dobio sam na ljevom ramenu ispočetka crveno područje dugo 6 cm i debelo 3 cm da bi nakon par dana izbili plikovi kao od opeklina i kada su plikovi prošli ostalo je tamno područje u obliku prvotnog crvenog područja. Još uvijek se vidi a prošlo je 3.5 mjeseca.

rekli su mi da to nastaje od nekakve gusjenice koja ti prođe preko kože , pa me zanima dali bi to moglo biti od dlaka od rosee tj. jel itko imao takav slučaj da je na koži osjetio iritaciju.

Offline Ronin

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Rujan 19, 2006, 21:07:00 poslijepodne »
Evo Kako -Lako da pokusam da ti odgovorim na pitanje o ozljedama

Posljedice ugriza Pauka pticara

Prvo moramo znati da do ugriza pauka pticara dolazi samo u rijetkim slucajevima i to
[list=1]
  • Ukoliko je pauk veoma uznemiren ( prilikom ciscenja terarija / nakon duzeg transporta / premjestanja u drugi terarijum )

• Nesmotrenog uzimanja u ruku ( pokazivanje hrabrosti kod nekih opasnih vrsta)

• Neobracanje paznje na ocite znakove uznemirenosti ( udaranje prednjim nogama po podlozi / stridulacija ( ispustanje zvuka ))

• Nepaznja ( slucajno stanemo , sjednemo ili se naslonimo na pauka za kojeg ni neznamo da je u blizini / nesmotreni pokret koji uplasi pauka )
  • [/list]

Opste je poznato da pauci pticari imaju preslab otrov da jednoj zdravoj osobi nanesu ozbiljne posljedice, ali posto svaki covjek drugacije reagira na iste stvari tako se i kod ugriza istog pauka javljaju razliciti simptomi.

Posto su veoma veliki posjeduju i veoma velike zube ( Chelizeren ) neke vrste i do 20mm, p
    Osijek-Rijeka

Offline kako-lako

• Punopravni član
    « Odgovori #28 u: Rujan 19, 2006, 21:09:00 poslijepodne »
    mene je bas jucer moja geniculata nesto manja oko 3-4 cm zasula dlacicama po ruci i javilo se samo crvenilo i irittiranje koze ...inace za tako malog pauka uzasno je agresivna ...a pogotovo kad se radi o hrani na njenom podrucju...napada sve zivo!!
    OSIJEK.....

Offline Ronin

• Punopravni član
    « Odgovori #29 u: Rujan 19, 2006, 21:21:00 poslijepodne »

Odgovor za Ivan-j

Posljedice kontakta sa dlacicama osjetis veoma brzo.Za par minuta pocinje svrab koji postaje sve jaci i jaci ( ako ga ne operes ) I prema osobi mogu se pojaviti lisajevi koji ostaju veoma dugo.

Poslije kontakta sa dlacicama je bitno da ne pokusavamo trljati po kozi vec daju pod jacim mlazom vode ( ponekad tusiranje cini cuda ) isperemo i tek onda sa sapunom( po mogucnosti dezinfekcijskim ) istrljamo i operemo. To je sigurni nacin da ne osjetimo posljedice dlacica.

Ukoliko imamo nesrecu pa smo udahnuli ili su nam dlacice usle u oci, pa pocnemo osjecati u ocima pecenje ili tesko disanje( gusenje ) ne bi skodila posjeta lijecniku.

Ivan-j To sto imas nije od paukapticara
    Osijek-Rijeka

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Spol: Muški   Dob: 50
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #30 u: Rujan 20, 2006, 07:40:00 prijepodne »

Citat: Ronin

Odgovor za Ivan-j

( ponekad tusiranje cini cuda )

živa istina.. meni dlačice dosta smetaju, vjerojatno sam još i dodatno na njih alergičan, ali svaki puta kada čistim terarije i mjenjam podloge....brrr već me sada svrbi..  
    Prvo osjetim na zadnjem djelu vrata..brijem uz rub majce, lagano iritiranje.... onda znam da moram ubrzati i zagibati pod tuš.... I baš onako kako si napisao: tuširanje čini čuda..    
    https://www.instagram.com/skorpac/
    Tu mi se možete javiti

Offline Fenix

• Punopravni član
    « Odgovori #31 u: Rujan 20, 2006, 10:00:00 prijepodne »
    Skorpac pa svako malo spominjes ciscenje terarija mora da si opak cistunac salim se ali ipak me zanima koliko cesto cistis terarije, na koji nacin... i kak uspijes svaki put pobrat dlacice
    Zagreb/Malešnica

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #32 u: Rujan 20, 2006, 10:33:00 prijepodne »
    Podlogu mjenjam svakih 8-10 mjeseci. Čistim ostatke hrane po potrbi.Dlake pokupim pri isipavanju treseta iz terarija u vreću za smeće. Ja ne močim cijelu podlogu u terariju nego samo oko posude sa vodom, tako da pauk može stajati na vlazi ili na suhom djelu terarija. E vidiš kad isipavaš treset u vreću za smeće..iz onog suhog djela izlete odbačene dlačice. Uglavnom kada češ imati odrasle Tarantule onda češ znati o čemu pričam.  
    Tu mi se možete javiti

Offline dora

• Punopravni član
    « Odgovori #33 u: Rujan 20, 2006, 17:12:00 poslijepodne »

Ja kod ovih odraslih, jako pazim. Niti jedna me nije uspjela ugrist (iako imam jednu paucicu koja je prije pokusavala, sad je odustala), i neke polude prije presvlacenja pa hitaju dlake, inace ne.

Ne dirkam pauke, ne hendlam ih... probala sam jednom staviti malu aviculariu na ruku, kao da vidim u cem je brija... vidla, probla, oke. Ove velike ne bi ni mrtva stavila na ruku jer oni zubi... brrr. E sad, brijem da ak pazim, a pazim, da nemam neke prevelike mogucnosti (iako mogucnost uvijek postoji) da ne ugrize (sto bi mi osbono bilo najgore, jer sam alergicna na ubod ose... pa kaj ja znam, iako paucji otrov nije isti ko osin, al svjejedno ne bi fala). Kaj se dlaka tice... velim, sam ih bacaju prije presvlacenja i to ne sve, al nikad ne drzim ruku blizu nit se unosim facom u pauka, da bi mi te dlake mogle uletit u lice, oci ili na kozu.
    Zagreb

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
    « Odgovori #34 u: Rujan 20, 2006, 19:58:00 poslijepodne »
    skorpac kad sipaš u smeče pošpricaj zemlju i dlačice neče letjeti     . Mislim da je to dobra ideja ha

Offline ivan_j

• Punopravni član
      • http://www.myspace.com/yuratekk
    « Odgovori #35 u: Rujan 21, 2006, 22:43:00 poslijepodne »

Ivan-j To sto imas nije od paukapticara

To sam i pretpostavljao. Valjda je od te famozne gusjenice koju nikada nisam vidio. A možda je to posljedica kroničnog nepranja.

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
    • Spol: Muški   Dob: 41
    « Odgovori #36 u: Rujan 21, 2006, 23:27:00 poslijepodne »

...i kod muskih osoba impotencija par tjedana...

uf...ja se ne bih zezao sa time...

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #37 u: Rujan 22, 2006, 07:53:00 prijepodne »

Citat: Dragon
    skorpac kad sipaš u smeče pošpricaj zemlju i dlačice neče letjeti     . Mislim da je to dobra ideja ha

Nije.. jer onda mi se treset poljepi i zasere cijeli terarij i onda ga moram cijelog prati. Treset bi morao kompletno namočiti, jer moji paukovu su mali buldožeri...... kak premeću treset tako i svoje dlake... rađe operem jednom sebe nego da idem prati sve terarije...  
    Tu mi se možete javiti

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
    « Odgovori #38 u: Rujan 22, 2006, 15:53:00 poslijepodne »
    Onda ništ štel sam pomoči, ali ništ od toga. Pa kaj ne pereš cijeli terarij? Pa oni zakakaju staklo, pa prašina, paučina. Ja dok praznim terarij sa njim u kadu i cijelog ga operem.

Offline skorpac

• Počasni član
    • Punopravni član
    • Mean bastard
      • Insta
    « Odgovori #39 u: Rujan 23, 2006, 08:30:00 prijepodne »
    Moji ne onečiščuju na staklo... svejedno TNX na željenoj pomoći..  
    Tu mi se možete javiti