Srpanj 21, 2025, 19:50:56 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zmija – čovjekov kućni ljubimac?  (Posjeta: 5863 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline skorpac

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Zmija – čovjekov kućni ljubimac?
« Odgovori #25 u: Rujan 12, 2006, 09:50:00 prijepodne »

https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Crochondro

• ex Crotalus
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 12, 2006, 10:04:00 prijepodne »

Evo ja bih se isto ukljucio u ovu temu jer vidim da tu ima svega... od prepirki do jako kvalitetnih postovaSlazem se sa svim sto je Vrba napisao i vidim da stvarno daje sve od sebe da ljudima tu na forumu priblizi i podijeli svoja iskustva sa zmijama, a hvala Bogu on ih i ima. Covjek se bavi cijeli svoj zivot zmijama i sto je najbitnije posvetio se tome s jednom velikom dozom ljubavi. Umjesto da ste svi sretni sto jedan takav covjek prvo a potom veliki terarista dio svog dragocjenog slobodnog vremena provodi tu na forumuneki ga tulagano bockate... Pa meni to ne ide u glavu.. Nadalje, ovdje na forumudobra vecinapostavlja jako glupa pitanja.. Pa dajte molim vas ljudi, postoji i net, trazilica na Google, tamo postoji brdo informacija o bilo cemu. Ako vas zanima odredena zmija, guster ili nesto deseto molim da se ne ustrucavate malo proGooglat po tome i onda kad nesto upijete u glavu, podijelite to s nama tu na forumu da diskutiramo o tome.. Velis Sasa da shvacaju ovaj forum preozbiljno.... Pa da, tako bi ga i svi trebali shvacat pa bi se nivo teraristike u CRO s vremenom promijenio na bolje... Al ovako dok netko pita da li su pitoni otrovni ili tako neke glupe stvari, nece se ic na bolje... Zapitam se jel taj netko glup ili se zeza, a mi ostali pusimo i odgovaramo naivno.. Ovdje na forumu ima puno ljudi koji se super kuze u odredena podrucja teraristike i prilicno smo pokrili sva ta podrucja... Imena necu nabrajat. Treba iskoristit taj potencijal i krenuti ozbiljnije i zesce.. svi skupa!

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #27 u: Rujan 12, 2006, 10:22:00 prijepodne »

Citat: Crotalus

Treba iskoristit taj potencijal i krenuti ozbiljnije i zesce.. svi skupa!

To je i bio smisao ovoga što sam krenuo ... ali neki su se pronašli kao diskriminirani ili povrijđeni... što nije bila namjera....
... taj napredniji dio foruma sam zamislio tako da se ljudi sa više iskusta ukljuće u debate... jer kada više ljudi iznese svija mišljenja, na kraju se izvuče jedan jako koristan savijet ili informacija.... ja iskreno ne kužim gdje je u ovom svemu nastao problem.... Naj bitnije što me zanima ZBOG ČEGA? Koji dio je koga povrijedio.

Može li mi netko objasniti u čemu je stvar!

... želio bi se zbog toga ispričati, ali ne znam kome!?!Edited by: skorpac
Tu mi se možete javiti

Offline kako-lako

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 12, 2006, 11:14:00 prijepodne »
jako me zanimalo ovo raspravljanje i korisne informacije.. čovjek se potrudi pobliže opisati"zmijski svijet" a neki ga posprdaju na temelju toga i onda se pitate zasto se čovjek uvrijedi????.....

....nema smisla ni komentirati....svaka čast vrba za korisne informacije!!!!

OSIJEK.....

Offline kalel

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 12, 2006, 12:52:00 poslijepodne »
pozdrav
samo se javljam da kazem..sada je vrijeme za corny bullsh*tanje ...mi smo se svi nasli tu zato sto imamo istu ljubav,hobi,zanimaciju...to nam je svima(nadam se)zajednicko ovdje...ali ponovno svaka osoba je i dalje ovdje individua i ima svoja iskustva,misljenja i razmisljanja...nekima se to nece svidjet jer imaju svoja gledanja na neke stvari...ali mislim to nije razlog da se sada tu...rada neka losa vibra...tu ima ljudi koji znaju jaaako puno o nekim stvari...mozda o vecini...neki uze specijalizirani neki siroko...samo se treba uvazavat tuda misljenje...ja shvacam sto je vrba htio reci...i super je to rekao...nino isto zna puno i to pokazuje svima ...svi se trebamo drzat zajedno ljudi...isuse da povracat cu uskoro...nismo djeca...naprimjer neki ljudi se ne slazu sa mojih videnjem gmazova kao recimo uvijek prisutna tema...dal da ga diram...ili ne?...ali svi smo lijepo bili iznjeli svoja razmisljanja itd...i nikakva negativa iz toga nije izasla...ako sto mislim da nebi trebala izaci i iz ovog...svako ponovno ovdje ima svoju zacrtanu putanju i svoje videnje ovog hobija...neka i ima dalje...ja npr znam da svoj cilj..koji cu i obistinit jednog dana....ja se samo zelim baviti sa zivotinjam i biti pokraj njih svoj cijeli zivot...moja zelja je skloniste za zivotinje(egzoticne) tj daljnje udomljavanje istih,plus hotel za iste...te naravno sve iguane koje moja kuca moze podnjeti..i naravno posjed jednog dana...cyclure,brachylophus..to je moj cilj..i ja na njih gledam kao na svoje ljubimce...zivotinje s kojim djelim prostor i svoj zivot...i naravno moj mali privatni zooloski vrt   ...a ponovno sto se tice ove doticne teme...mislim da je vrba tu u pravu....sada koliko i dal to svima pase..to je pitanje...ali mislim da bi trebali smirit emocije i diskusiju nastaviti u vedrijem tonu...i bez ovakvih cudnih i neugodnih izjava tipa..prestat ce pisat...mislim...nitko nemoze sve sam...a pogotovo posto sama teraristika raste i razvija se...ako ne zbog ljudi i zbog sebe...smirimo se zbog dobrobiti hobija...joooj...osjecam da mi ce mi dolaziti pmovi tipa...hm?wtf? ili ban cak ?
pozdrav svima
live long and prosper....
U.LJ.E.Z-Udruga Ljubitelja Egzotičnih Životinja
zllo nemoj se prebaciti...ali ako zelis ucini to *placljivo lice*

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #30 u: Rujan 12, 2006, 13:22:00 poslijepodne »

Citat: kako-lako
jako me zanimalo ovo raspravljanje i korisne informacije..  čovjek  se potrudi pobliže opisati"zmijski svijet" a neki ga posprdaju na temelju toga i onda se pitate zasto se čovjek uvrijedi????.........nema smisla ni komentirati....svaka čast vrba za korisne informacije!!!!

.... tko se je sprdao i tko se je uvrijedio?

... Vrba nije(čuli se preko PP-a), odgovoriti će kada bude gotov sa poslom, trenutno nema vremena, Nino nije (to znam nagonski i instiktivno)  ..... dečki o ćem vi pričate .. tko  tu ima kakvih problema...

... ukoliko nemate kaj pametnog za reći.... i nadodati temi..... koja je sada krenula u nekom smjeru osjetila zmija i hendlanje istih, onda budite sa strane i čitatjte.

U ovim postovima je vidljivo da nitko nikoga ne napada i vrijeđa.... netko si je nešto krivo zabrijao i tu je nastala neka zavrzlama.....

HVALA NA PAŽNJI.

Edited by: skorpac
Tu mi se možete javiti

Offline vrba73

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #31 u: Rujan 12, 2006, 16:32:00 poslijepodne »
ma sve je ok... malo je sve ovo otislo u krive vode...

ponavljam se po neznam koji put... cijeli bit ovog mog posta je bio da
neki ljudi shvate da je zmija prije ljubimac poput zlatne ribice nego
psa! Znam ljude koji su sa zmijom isli na kave i furali je po
birtijama. Ok, ovo je ekstremni primjer, ali to se desava.
Takvi ljudi onda stvaraju krivu sliku o ovom hobizmu i o zmijama.
Jer ne kuze, sto je zmija i kako se s njom ponasati, ili kuze ali se
vole prekenjavat!

Glede ovog foruma - ja sam vrlo kratko ovdje ali do nekih spoznaja sam
uspio doci. Vrlo cesto ljudi davaju savjete po pitanju nekih
stvari i nekih zivotinja makar po meni nemaju dovoljno iskustva i
znanja za to. Primjera radi, ja vec 8 godina imam Brachypelma
Smithi, dovoljno znam o njoj da bi je drzao ali me tarantule nikad nisu
previse zanimale da bi se u potpunosti njima posvetio kao recimo
Matija. Kad bi me netko pitao bilo sta vezano za njih ja bi ga
definitivno uputio na Matiju. Bradate su drugi primjer, muskog
imam otprilike godinu dana, zenku puno manje, prije par nekoliko
tjedana dobio sam i bebe, evidentno je da su zivotinje kompatibilne, ja
sam jaja uspjesno inkubirao i to je to. Da li ja sebe smatram dobrim
poznavateljem bradatih i strucnom u tom podrucju? NIKAKO!! Ljudi su me
znali sad pitati neke osnovna pitanja na koja sam znao odgovoriti ali
kad bi me itko pitao nesto dublje ili ozbiljnije po pitanju bradatih,
ja bi ga svakako uputio na Ninu za kojeg znam da to rastura i ima u
malom prstu. Jel kuzite o cemu pricam?

Od svih reptila, kao sto i znate, mene najvise fasciniraju zmije.
O njima najvise znam oko njih sam najvise ulozio vremena, truda, (ne
zaboravimo i novaca!), i jednostavno ih obozavam! Stavit cu pod
reptile jednu galerijicu fotki mojih zmija pa mozda ta moja obsesija
bude malo jasnija.. :-)

Predsjednik Udruge Ljubitelja Egzotičnih Životinja