Sprdate se vi sa mnom, ha

Ustalom, naravno da me nije lako zadovoljit, pa zensko sam

! A tko vam je kriv kada znate odgovore na pitanja

....
Najbolje će biti da se prihvatiš interneta i knjiga, jer na svaki moj odgovor imaš bar 5 novih pitanja!
Je, je, sve to stoji, ali prvo bi morala znati sta trazim Lacerta ili Podarcis, ili da trazim pod porodicu?
Ovo ću ti reći...
Hvala

Zezam se... ne, ma znam da neka kvaka mora biti... i da u slucaju da im se ne omoguci hibernacija nekih posljedica mora biti, ali me interesiralo sta se desava fizioloski... Pretpostavljam da nasi gusteri, ispravi me ako grijesim, moraju hibernirati jer su im zimi temperature okolisa preniske pa im se uspori metabolizam i ne mogu probavljati hranu... medutim, mene zanima da li ima jos sta? Za parenje je O.K. to mi je jasno... krace ce zivjeti - da li zato sto im organizam nema zimskog "odmora"?.... skloni oboljenjima - pada im imunitet?... zasto im slabi obojenje? Da, da... znam, opet ja sa pitanjima

...
Usput... kako to da znas toliko o domacim gusonjama, imas kojeg doma? I da, oprosti ako je preosobno, ali nekako mi zvucis kao pmf-ovac ... godiste? Mozda se znamo

...
Opredijelio sam se na prvu loptu za P. melisellensis jer je tu bila najmanja šansa da ću promašiti
Bas sam pogledala u ovaj gore zakon sto sam ti prije postala i iznenadila se kad sam procitala HR ime
P. melisellensis= lastovska gusterica... bit ce da je to ta... iako mi je stvarno vise licila na
A. oxycephala.
...Repti-Glo 8.0 od ExoTerra-e manje efikasna (ima manju konverziju provitamina D u vitamin D3) nego Repti-sun 5.0 od ZOO-med-a
Bas sam danas isla do Butige o beštij po dodatan pijesak za akvarij pa sam malo pogledala i lampe... zapala mi je za oko Life glo ... kakva je ta lampa? Zasto je toliko skuplja od ostalih iste velicine? A kakva je Sylvania?
Jos jedno pitanjce... primijetila sam kod gustera u divljini (a kada sam imala zelembace prije milion godina i kod njih) ko neke buhe ili krpelje

? U svakom slucaju neki nametnik. Kako ih se zivinice rjesavaju u prirodi, a kako ljudi u terarijima?
i jos milion brzopoteznih pitanja

... ko klinci u fazi 1000 zasto.... A nisam valjda tak dosadna