Srpanj 22, 2025, 12:27:19 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preseljenje Cayman 60 u 80  (Posjeta: 4864 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mostarac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Preseljenje Cayman 60 u 80
« u: Kolovoz 13, 2006, 10:08:00 prijepodne »

Pozdrav svima!

Biljke: Cryptocoryne affinis, Elodea densa, Anubias lanceolata, Anubias nana, Anubias barteri i Valisneria gigantea.

Ribe: Skalara 3, Rasbore 5, Platy 3, Velifere 4, Botia striata 2, Ajmoner, Gibces, Som, Udovica, Barbus conhonius, Barbus tetrazona zeleni.

Pitanje za ribe:Koji su vaši prijedlozi za kombinaciju (što ostaviti a što izbaciti te što dodati)Moja je želja da ostavim skalare i jato rasbora i platy-a,te ove sve ribe dna,a da dodam jato neonki,ili još neko jato (samo neznam koje)

Pitanje za biljke:Koji je ovo Anubias skroz lijevo,i kako se zove ova biljka u sredini sa bijelim obrubom oko listova.

Mostar/BiH

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Kolovoz 13, 2006, 11:40:00 prijepodne »
Ja cu se upustit samo u razglabanje o ribama i reci ovo; ribe mi sve pasu osim barbusa, ali ako ne napadaju skalare i ostale ribe onda je uredu. Sta se tice neonki, nebi ti ih preporucao osim ako ne zelis nahranit skalare,  a nabavka jos kojeg jata mi se cini nepotrebnim, jer bolje je imat manje jata sa vise riba nego obrnuto...

-eto tolko zasad od mene
Zagreb/Gornja Dubava

Offline lula

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Kolovoz 13, 2006, 11:48:00 prijepodne »
Fali ti još malo bilja u pozadini, a što se tièe skalara i neonki meni su 4 skalara bila odrasla kad sam kupio 20 neonki i još su žive i ne diraju ih (več je prošla godina dana). S time da su to 2 para i kad se mrijeste nisu tako agresivni da bi ih napadali. Edited by: lula
Varaždin / Hrvatska

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 13, 2006, 11:56:00 prijepodne »
Svaka cast iznimkama...
Zagreb/Gornja Dubava

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #4 u: Kolovoz 13, 2006, 12:10:00 poslijepodne »
anubijasi su var.barteri angustofolia je biljka na lijevo, a nisam siguran na koju biljku u sredini mislis, ali cim ima nesto bijelog na listovima sumnjam da je akvaristicka, prije teraristicka.

pozdrav

ZG,Vrapče

Offline mostarac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Kolovoz 13, 2006, 12:28:00 poslijepodne »

Citat: krajten
anubijasi su var.barteri angustofolia je biljka na lijevo, a nisam siguran na koju biljku u sredini mislis, ali cim ima nesto bijelog na listovima sumnjam da je akvaristicka, prije teraristicka.

pozdrav

To je ova u sredini iza drveta i iza anubiasa laceolota,što liči na valisneriju.I ja sumnjam da je to akvaristička biljka,ali je u prodavnici drže zajedno u akvariju sa ostalim biljkama.(dobio sam je na poklon)
Mostar/BiH

Offline frida lang

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Kolovoz 13, 2006, 13:16:00 poslijepodne »
ja bi isto malo više biljaka u pozadinu
split

Offline Cryptocory

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 13, 2006, 21:39:00 poslijepodne »

Skalare i neonke nemoj miješati. Ja pokušao tri puta, i sva tri puta bezuspješno.

Odluči se za jednu ili dvije vrste jatnih riba i kupi više jedinki iste vrste ( to mnogo lijepše izgleda od nekog velikog miksa ).

Što se tiče biljke sa bijelim rubom, ona nije akvarijska. Uskoro će ti početi truniti.Edited by: Cryptocory
Dubrovnik

Offline SandmanRI

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #8 u: Kolovoz 13, 2006, 21:43:00 poslijepodne »
ne znam kako se zove, ali biljka u sredini nije akvaristička... vadi je van dok ne sagnjili i posadi... vjerojatno će lijepo napredovati negdje na balkonu ili prozoru...
Rijeka / Hrvatska
><((((º> - previše ljudi premalo misli - <º))))><

Offline mostarac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Kolovoz 13, 2006, 22:52:00 poslijepodne »

Hvala na savjetu,već sam je izvadio.Sad mi je jasno štosam je besplatno dobio u prodavnici
Mostar/BiH

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #10 u: Kolovoz 14, 2006, 01:08:00 prijepodne »

Ako zadržiš skalare za dobar izgled akvarija treba ti samo jedno jato (15-25 ribica) i eventualno neke ribe dna. Za jato ti predlažem neke južnoameričke tetre - imaš veliki izbor. Dno - corydoras i/ili ancistrus. I imaš Ameriku. Ako se ne želiš rješiti rasbora kupi još bar 10 tih ribica i imaš jato.

Biljke su ti raštrkane. Kao da si htio "popuniti" akvarijsko dno biljem - ravnomjernim raspoređivanjem. Bolje će ti sve skupa izgledati ako te biljke malo grupiraš. Probaj malo i razmišljati o uklapanju višeg bilja u pozadini. 4-6 biljnih vrsta je dovoljno za lijep akvarij.

Mislim (dakle nisam siguran) da je biljka s bijelim obrubom neka Dracaena. Ali nije ni bitno, glavno da ju posadiš u teglu i staviš na suho.

Offline frida lang

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Kolovoz 14, 2006, 07:42:00 prijepodne »
Citat: Cryptocory

Skalare i neonke nemoj miješati. Ja pokušao tri puta, i sva tri puta bezuspješno.

Odluèi se za jednu ili dvije vrste jatnih riba i kupi više jedinki iste vrste ( to mnogo lijepše izgleda od nekog velikog miksa ).

Što se tièe biljke sa bijelim rubom, ona nije akvarijska. Uskoro æe ti poèeti truniti.

ja probala jednom... i još traje...... (2 godine žive i dijele životni prostor)
split

Offline mostarac

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Kolovoz 14, 2006, 10:44:00 prijepodne »

Citat: Elena & Davor

Ako zadržiš skalare za dobar izgled akvarija treba ti samo jedno jato (15-25 ribica) i eventualno neke ribe dna. Za jato ti predlažem neke južnoamerièke tetre - imaš veliki izbor. Dno - corydoras i/ili ancistrus. I imaš Ameriku. Ako se ne želiš rješiti rasbora kupi još bar 10 tih ribica i imaš jato.

Biljke su ti raštrkane. Kao da si htio "popuniti" akvarijsko dno biljem - ravnomjernim raspoređivanjem. Bolje æe ti sve skupa izgledati ako te biljke malo grupiraš. Probaj malo i razmišljati o uklapanju višeg bilja u pozadini. 4-6 biljnih vrsta je dovoljno za lijep akvarij.

Mislim (dakle nisam siguran) da je biljka s bijelim obrubom neka Dracaena. Ali nije ni bitno, glavno da ju posadiš u teglu i staviš na suho.

Skalare ću sigurno zadržati,samo jesu li mi tri dovoljna(neznam im spol).Nabavit ću još 10 ak razbora, i pošto imam 3 platy ženke, staviti ću jednog mužjaka.
Pokloniti ću velifere,i ove sve što su po jedan komad.Od riba dna nebi corydorase jer bi morao uzeti barem 6 komada.Ostaje 2 striate (drage su mi strašno) ajmoner,gibces i brko som.To je već 27 ,je li mnogo??

Za biljke = tako je, htio sam popuniti dno,i ostaviti mjesta da se razrastu (sad mi treba strpljenja) Otraga imam dva korjena Ehinodorusa Bleheri (nevide se) pa se nadam da će potjerati. (listove mu je netko izbušio pa sam ga odsjekao do korjena).Također imam i malena dva izdanka bacope caroliniane,pa se nadam da će i one izrasti.U planu mi je cabomba samo je kod nas nema kupiti trenutno.
Mostar/BiH

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #13 u: Kolovoz 14, 2006, 10:59:00 prijepodne »
3 skalara uvrh glave. Spol ćeš skužiti kod mrijesta, prije teško. Sveukupno rekao bih da planiraš malo previše riba (i vrsta). No, vidjet ćeš sam s vremenom...

Offline Cryptocory

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 14, 2006, 22:50:00 poslijepodne »
Citat: frida lang
Citat: Cryptocory

Odluèi se za jednu ili dvije vrste jatnih riba i kupi više jedinki iste vrste ( to mnogo lijepše izgleda od nekog velikog miksa ).

Što se tièe biljke sa bijelim rubom, ona nije akvarijska. Uskoro æe ti poèeti truniti.

ja probala jednom... i još traje...... (2 godine žive i dijele životni prostor)

Nisam ni ja rekao da su mi odmah počeli jesti neonke.

Ono svaki sam put mislio evo sad će biti dobro, lijepo se slažu, a onda ponovno pokolj.
Dubrovnik