Srpanj 20, 2025, 04:07:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: podloga ???  (Posjeta: 1117 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zmaj_zeleni

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
podloga ???
« u: Kolovoz 08, 2006, 20:48:00 poslijepodne »

slozio ja akvarij s plasticnim biljem,imao sam ga(pl.bilje) s zlatnim ribicama. i,naravno,ne svidja mi se. podloga je 3 cm sitnog sljunka. dal mogu samo nadolit sljunka jos koji cm i sadit u njega biljke ?voda je u aq,tak da mi se ne da sve vadit van da bi stavljao sto se vec stavlja pod sljunak.rasvjetu jos nemam.

unaprijed hvala
Bring It On !!!

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
podloga ???
« Odgovori #1 u: Kolovoz 08, 2006, 22:46:00 poslijepodne »

Nezahtjevnim biljkama ne treba ništa osim podloge i ribica da je gnoje. Međutim, ne kupuj bilje bez pripremljene rasvjete - tri osnovne stvari treba bilje: hranu, co2 i rasvjetu. Ak nemaš jedno - ode bilje k vragu.

Podloge bi trebalo biti bar 4-10 cm za bilje. Možeš samo dodati šljunka, ali onda računaj na nezahtjevno bilje. Ako ćeš imati zlatne ribice (hladnovodne) isto si ograničen s hladnovodnim biljem.

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
podloga ???
« Odgovori #2 u: Kolovoz 09, 2006, 00:17:00 prijepodne »

aq je toplovodan.zar nema biljaka koje rastu bez lampi?

rasvjeta je u planu,ali ne jos neko vrijeme.
Bring It On !!!

Offline Rastaman

• Punopravni član
podloga ???
« Odgovori #3 u: Kolovoz 09, 2006, 00:28:00 prijepodne »

Citat: zmaj_zeleni
zar nema biljaka koje rastu bez lampi?

Sve biljkemogu rasti bez lampi, ali u prirodi. Lampe ti dodjukao umjetno sunce u tvom djelicku prirode (akvariju)

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
podloga ???
« Odgovori #4 u: Kolovoz 10, 2006, 01:50:00 prijepodne »

znaci,lampe pod mus...uh...nema druge nego DIY...poklopac napravim jos nekako,al struja mi je spansko selo.gledao sam ja te sheme,al nis ja to ne kuzim.nemam pojma kaj je starter,prigusnica itd.jel ima neko tu ko bi to slozio uz nekakvu naknadu ?

e,da..niste mi bas odgovorili u vezi podloge.nemam namjeru saditi neko zahtjevno bilje,vodim se ponatuknicama o biljkama saovog sajta i brijem nabavljat samo one gdje pise nezahtjevno.dal mogu njih sadit bez stavljanja supstrata ispod sljunka.stvarno mi se neda sve raskapat.ciklira se aq vec danima,a u petak bi i neke zivorotke trebale uselit.
Bring It On !!!

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
podloga ???
« Odgovori #5 u: Kolovoz 10, 2006, 01:55:00 prijepodne »

nesto zaboravih,ima li gdje za kupiti gotovih poklopaca s rasvjetom ? dimenzije su 50 x 25 x 30 (D x S x V) ?
Bring It On !!!

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
podloga ???
« Odgovori #6 u: Kolovoz 10, 2006, 10:50:00 prijepodne »
ima i gotov poklopac:

evo linkic:

http://www.ljubimac.hr/index.php?page=shop.product_details&f lypage=shop.flypage&product_id=1106&category_id=f635ff2d24b4 023358c0a6413dcd80cf&option=com_phpshop&Itemid=4

taj ducan ima i dostavu po cijeloj hr...
Edited by: Pandorica
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline zmaj_zeleni

• Punopravni član
  • **
podloga ???
« Odgovori #7 u: Kolovoz 10, 2006, 13:09:00 poslijepodne »

Citat: Pandorica
ima i gotov poklopac:

evo linkic:

http://www.ljubimac.hr/index.php?page=shop.product_details&f  lypage=shop.flypage&product_id=1106&category_id=f635 ff2d24b4 023358c0a6413dcd80cf&option=com_phpshop&Itemid=4

taj ducan ima i dostavu po cijeloj hr...

tnx pandorica
Bring It On !!!

Offline Cryptocory

• Punopravni član
podloga ???
« Odgovori #8 u: Kolovoz 10, 2006, 23:58:00 poslijepodne »
Citat: zmaj_zeleni

znaci,lampe pod mus...uh...nema druge nego DIY...poklopac napravim jos nekako,al struja mi je spansko selo.gledao sam ja te sheme,al nis ja to ne kuzim.nemam pojma kaj je starter,prigusnica itd.jel ima neko tu ko bi to slozio uz nekakvu naknadu ?

e,da..niste mi bas odgovorili u vezi podloge.nemam namjeru saditi neko zahtjevno bilje,vodim se ponatuknicama o biljkama saovog sajta i brijem nabavljat samo one gdje pise nezahtjevno.dal mogu njih sadit bez stavljanja supstrata ispod sljunka.stvarno mi se neda sve raskapat.ciklira se aq vec danima,a u petak bi i neke zivorotke trebale uselit.

I nezahtjevne biljke trebaju hranjivu podlogu, ali naravno postoji iznimaka, kao što su anubiasi i microsorumi ( meni je uspijevala i valisnerija ). Ali svakako dodavaj tekuće gnjojivo, i mogao bi staviti i gnjojivo u tableticama pod korijen biljaka.

Kasnije kad ribe obogate podlogu moći ćeš posaditi veći broj biljaka.

Neka ti sloj šljunka bude debeo od 5-10 cm.Edited by: Cryptocory
Dubrovnik