Kolovoz 03, 2025, 21:23:44 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izgubit ću bitku sa crnom algom  (Posjeta: 952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline franco9200

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Izgubit ću bitku sa crnom algom
« u: Srpanj 28, 2006, 11:46:00 prijepodne »
evo 2 akvarija su mi odlično stasala i nemaju nikakvih, problema ni alge ni nikakve druge pošasti ni nemani ali sad ovaj treći, u kojem držim riboubojice pa nemogu ubaciti algojede, mi ima problema sa crnom algom, naime na svim anubiasima se pojavila i čini mi se da ću izgubiti bitku ali imam toliko anubiasa da bi bila šteta ogromna...........kako da ih zakoljem najbezbolnije....???? mislim na alge.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline Frano_Zapresic

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Srpanj 28, 2006, 12:01:00 poslijepodne »
dali si probao sa otopinom solne kisečline......taj tretman

ja sam kod sebe isto imao crnu algu na anubiasu i microsoriumu i nakon tog tretmana je se povukla, a usput sam jedno tri tjedna stavio green x u filter......

Zapresic / Hrvatska

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #2 u: Srpanj 29, 2006, 19:13:00 poslijepodne »

Citat: franco9200
evo 2 akvarija su mi odlièno stasala i nemaju nikakvih, problema ni alge ni nikakve druge pošasti ni nemani ali sad ovaj treæi, u kojem držim riboubojice pa nemogu ubaciti algojede, mi ima problema sa crnom algom, naime na svim anubiasima se pojavila i èini mi se da æu izgubiti bitku ali imam toliko anubiasa da bi bila šteta ogromna...........kako da ih zakoljem najbezbolnije....???? mislim na alge.....

Franco, moralna obveza, ti si mi otvorio oči kod bolesti riba, pa eto da ti prenesem jedno iskustvo,i eventualno pomoć sa algama.Jedan od naših dragih kolega kod poklanjanja biljka,rekao mi je da su sa algama.Nakon "sađenja", imao sam što vidjeti, a uz "te" za mene nove, pojavila se i crna alga.Hitno uzeo ALGETTEN, Tetra Aqua, cca 45 Kn.Ima unutra i nosač tableta, montirao i stavio kod usisa filtera.Za cca 7 dana nestale su one paučinaste alge,a crne su još tu i tamo na kojoj biljci (na samom stablu).Kod riba nikakvih promjena, i u ostalim akvarijima,sam imao isto iskustvo,s tim da sam tablete jednostavno ubacio na dno kod filtera.

Ako pomogne, mi sretni!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
« Odgovori #3 u: Srpanj 29, 2006, 19:37:00 poslijepodne »
Koje su to crne alge? Jel nitaste ili točkaste?  Pretpostavljam da se radi o mom bilju, ali ja imam samo neke zelene, nitaste, paučinaste.

Kratke tamnozelene (gotovo crne) mi se javljaju ali ISKLJUČIVO po panjevima.
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #4 u: Srpanj 30, 2006, 20:49:00 poslijepodne »

Citat: Branko
Koje su to crne alge? Jel nitaste ili toèkaste? Pretpostavljam da se radi o mom bilju, ali ja imam samo neke zelene, nitaste, pauèinaste.

Kratke tamnozelene (gotovo crne) mi se javljaju ali ISKLJUÈIVO po panjevima.

Poštovani Branko, tvoje biljke su bile besprijekorno čiste.Slučaj se odnosi na poklon jednog kolege na Staroj Savi, mada je on i sam rekao da su prisutne pa neka sam odlučim-vrlo korektno.Ove kojih još ima su crne točkaste, ali one su bile i prije unosa tvojih biljki.Još jednom HVALA za biljke......

Kolega Franco, neznam da li si probao recept,ali činjenica je da u akvariju gdje se nalazi "stariji sijamac-algojed",nema čak niti tih crnih algi.....

kolonelo sipica & pripadajući tim