Zvijezda je definitvno gladna odnosno izgladnjela i sad je pred ugibanjem. Vidim po tome kako se uvuklo tkivo u ljušturu. Jako mi je žao što će tako završiti a dao sam sve od sebe da ju naviknem na nekakvu hranu. Brstila je alge sa stakla no očito joj to nije bilo dovoljno niti odgovarajući tip hrane. Davao sam joj svakakvu dodatnu hranu ali ništa.
Za kozicu ne znam. Sumnjam na dvije ili tri stvari. Prva je da je možda nekakvo sredstvo za čišćenje ili protiv komaraca na neki način (ruka, aerosol) dospjelo u tank pa je kozica krepala. Inače se redovito svaka dva tjedna presvlačila jer je puno jela i brzo rasla. U ponedjeljak je bila presvučena ljuštura na protočnoj pumpi.
Druga sumnja je da sam kod zamjene vode (mijenjam 10 litara jednom tjedno, AF probiotic sol i RO voda) nešto sprčkao, no vodu sam mijenjao u ponedjeljak ujutro a jučer na večer je krepala.
I treća sumnja, koja mi je nekako najizglednija da sam tank jučer predozirao s AF component 1+2+3. Naime, u čitavoj strci oko raznih stvari nisam bio siguran jesam li ili nisam ujutro već ubacio dnevnu dozu pa sam kasnije ponovio dozu jer sam sam sebe uvjerio da nisam. Odnosno, da točno napišem, kad sam dozirao drugi put prošlo mi je kroz glavu da sam sve to već napravio sat vremena prije....
Ostali koralji su OK. Duncan je nestao u četiri dana dok me nije bilo doma a bio je prekrasan, otvoren, zdrav. Njega sam, pretpostavljam, ubio prenaglim snižavanjem fosfata radi algi. No da je baš nestao za četiri dana mi nije jasno. Žena kaže da izgleda kao da ga je netko pojeo i onda još sve polizao. Nije ostalo ništa osim bijelog kostura. U tank sam iz pico tanka prebacio Palitoe koje su pobijelile i zatvorile se i nekako zakržljale i za tjedan dana su se otvorile, dobile kričavo zelenu boju i narasle!
Ipak nekako vjerujem da su iznenadni pomori u tanku produkt mojeg, ako mogu reć, dobronamjernog eksperimentiranja da poboljšam tank