Kolovoz 10, 2025, 00:18:42 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: nova postava  (Posjeta: 5250 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Njofra

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
nova postava
« Odgovori #25 u: Srpanj 11, 2006, 23:09:00 poslijepodne »
Za Tropheuse je sigurno daleko bolja ova postava,i što se tiče određivanja teritorije a i neče morati plivat slalom između kamenja.I meni inače prirodnije izgleda ovako.Sad, sami izgled si napravi kak se tebi najviše sviđa.
Inače dal si rješio šta po pitanju nabavke Tropheusa?
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #26 u: Srpanj 12, 2006, 00:03:00 prijepodne »
ona prva postava akvarija je bila skroz čudna , ova je ok i kamenje je dobro
Split-Solin

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
nova postava
« Odgovori #27 u: Srpanj 12, 2006, 21:45:00 poslijepodne »
jesam čekam jedno 6-7 pembi kroz 2 tjedna,sad su se tek omrijestile
daj mi reci da li mogu staviti u sredini(do zadnjeg stakla) velike biljke ili im i to određuje teritorij?Edited by: rott
Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline Njofra

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #28 u: Srpanj 12, 2006, 23:03:00 poslijepodne »
Pa možeš ,imat češ i ovako uz ovu postavu jednog mužijaka na jednoj hrpi kamenja a drugog na drugoj hrpi.Visoko bilje če još jasnije odredit teritorij a u njemu če nači i skrovište neki slabiji i na krajudobro če izgledat.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline rott

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #29 u: Srpanj 13, 2006, 19:37:00 poslijepodne »
e super!!to mi i paše jer imam još bilja za stavit!

Offline kreso09

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, centar
nova postava
« Odgovori #30 u: Srpanj 13, 2006, 20:37:00 poslijepodne »
... dobro izgleda ovako. Prirodnije je... medjutim, meni je prijašnja
postava bila draža jer je atraktivnija, no ovako i onako će unutra
živjeti ribe. Kvragu i riblje teritorijalne pretenzije.... Nego, koliko
ti se nakotilo puževa...
Zagreb, Centar

Offline rott

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #31 u: Srpanj 14, 2006, 11:17:00 prijepodne »
nemožeš vjerovat koliko ih ima.prije mjesec dana izbacio sam sav pijesak,stavio novi,oprao filter,biljke.otvorim filter da ga očistim a unutra sve puno puževa,popizditis sam dobio.sad imam one koji imaju špic kućicu i okruglu.jel zna neko kak da se riješim sad tog zla??????

Offline aqua man

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #32 u: Srpanj 14, 2006, 21:56:00 poslijepodne »
Neznam jesam negdje propustio al koliko je to litara akvarij???Super su mi stijene i cijeli akvarij      sam što bi možda da imam takav akvarij dosta toga bolje uredio-rott nemoj se ljutiti  

Offline rott

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #33 u: Srpanj 14, 2006, 22:58:00 poslijepodne »
aqua man-ma nemam se razloga ljutiit,akvarij je 220 litara i pripremam ga za tropheuse još unutra ide svašta,bez brige ovo su samo grubi zahvati

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
nova postava
« Odgovori #34 u: Srpanj 17, 2006, 16:36:00 poslijepodne »
Rott, kamenje onako poslagano je imalo totalno neki drugi prepravilni dojam, a ovo bu sad bolje zbog hijerarhije koja se tek treba uspostaviti. Napravi izmjene sada kad je vrijeme jer su ribe male i bit će lakše od samoga starta  

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
nova postava
« Odgovori #35 u: Srpanj 17, 2006, 17:13:00 poslijepodne »

eto ovako,sad akvarij 220 l nije baš adekvatan za više različitih vrsta tropheusa,naime u takvom akvariju pristojno bi se osećala jedna grupica od 10-tak komada Tropheusa.Sad kako češ složiti kamenje,ZAVISI od broja mužjaka,naravno U akvariju od Rotta bio bi dovoljno jedan ali neka ,da su dva.U tom slučaju treba napraviti dva markera /kamenje/ na udaljenosti od otprilike 30 cm.Naravno kad se Tropheusi priviknu,onda nema VIŠE pomeranja kamenja.

Znači treba voditi brigu pre neke dekoracije o broju mužjaka.

A tamni pesak,meni lično jeste tamniji pesak par % bolji od svetloga,znamo da svetla boja peska negativno utiče na ribe,a kamoli na tropheuse.Ipak sveliji pesak jeste uzročnik stresa kod riba.

I ove poslednje fotografije lično mi djeluju bolje i uverljive od prvih fotografija.

Ali Tropheusi su izazov,pa treba to brižljivo raditi,da ne odu i Tropheusi i pare koje smo dali za njih u nepovrat.

Nije to crna magija,nego samo podsetnik,da treba Tropheusima doči sa puno znanja,a to Rott i radii uz ciklid snagu bit če to sve lako.

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
nova postava
« Odgovori #36 u: Srpanj 17, 2006, 17:47:00 poslijepodne »

Citat: rott
nemožeš vjerovat koliko ih ima.prije mjesec dana izbacio sam sav pijesak,stavio novi,oprao filter,biljke.otvorim filter da ga očistim a unutra sve puno puževa,popizditis sam dobio.sad imam one koji imaju špic kućicu i okruglu.jel zna neko kak da se riješim sad tog zla??????

tesko, to su zivorotke... kod slijedece generalke osusi akvarij na par dana (da je samo saklo) tako da mislim da nece nista prezivjeti... podlogu duze prokuhavaj ili stavi novu (oni, odnosno one) se ukopavaju u podlogu tako da... posto su zivorotke nemoras se brinuti za jajasca po biljkama, njih lijepo pregledaj.. pa stavi u neku staklenku i baci pogled dali sto plazi po staklu dva tri dana... aah ni to nije sto mposto no postoji sansa...

mozda ih unosis sa biljkama iz drugog akvarija (tako sam shvatio da imas jos bilja za presaditi) ....

meni se svidjalo ono prije vise... no ovo nije nimalo lose... kazu prirodnije... mozda cisto raspored ali crni sljunak mi nije nikako prirodan tako da dajem glas za prvu varijantu... stvarno je predobra
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline makai

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #37 u: Srpanj 18, 2006, 14:03:00 poslijepodne »

e sad mi se stvarno sviđa. izgleda prirodnije, ribe su dobile mjesta za plivanje i oku je ugodnije gledati ovakvu postavu akvarija tj. ona prva mi je bila nekako trzava, razbacana dok ova smiruje. u ovakvoj postavi u prvi plan dolaze ribe a ne dekoracija kako je bilo ranije sve su svemu za pet.
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina

Offline rott

• Punopravni član
nova postava
« Odgovori #38 u: Srpanj 22, 2006, 14:07:00 poslijepodne »
hvala na pomoći,sad sam zadovoljniji sa postavom.unutra je ubačeno i 15ak red shrimpsa,tak da računam da će se razmnožit dok malci stignu,drago mi je da vam se sviđa ova postava  
njofra-našao sam riješenje.ubacio sam unutra 2 macrachante