Srpanj 18, 2025, 23:50:34 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Počelo sakupljanje opreme za nekih 300l  (Posjeta: 10513 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline halina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Počelo sakupljanje opreme za nekih 300l
« Odgovori #25 u: Kolovoz 17, 2016, 20:41:55 poslijepodne »
Procitao sam jednom da je manado prljav i da ga treba dobro oprati, ali kad krene pranje to je druga prica. Katastrofalno je prljav, a problem ga je prati jer je lagan i voda ga nosi kako hoce.
Prvo je islo namakanje u dvije vode, a na kraju sam uzeo veliko cjedilo za juhu i posudu sa cistom vodom i tako ga oprao. A od vrece 25L ostalo mi 3L taloga.

novootvorena vreca

prvo namakanje

talog od ukupnog pranja

oprani od jucer
« Zadnja izmjena: Kolovoz 17, 2016, 20:48:51 poslijepodne od halina »
It’s like the Batcave, only shit.
pocetnickih 300L

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #26 u: Kolovoz 18, 2016, 11:21:04 prijepodne »
Ma jok, to se ne radi s manadom. Izbacio si puno onog sto nisi trebao. Poslazes sve, paazljivo natocis vodu i upalis filter. Za dan-dva se stvar razbistri i sve 5.

Viktor via mobile

Offline halina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Kolovoz 18, 2016, 12:16:22 poslijepodne »
Ma jok, to se ne radi s manadom. Izbacio si puno onog sto nisi trebao. Poslazes sve, paazljivo natocis vodu i upalis filter. Za dan-dva se stvar razbistri i sve 5.

Viktor via mobile

Na greskama se uci, a jos uvjek stignem sipati nazad talog. Jedino mi je zao sto sam izgubio 4-5 sati na pranje 50L.

Zadnje pripreme
pocetnickih 300L

Offline viktori

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #28 u: Kolovoz 18, 2016, 15:01:12 poslijepodne »
Stavi talog na dno akvarija i preko ono oprano, tako ces bar imati finiji i grublji sloj, a nece se prasina dizati u vodu.

Sent from my PAP4500DUO using Tapatalk

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #29 u: Kolovoz 18, 2016, 21:35:18 poslijepodne »
IMO, nemoj nis vracati natrag, manado kao takav iz vrece je prakticki mrtva podloga i nisi puno izgubio sa time kaj si ga oprao. I ja sam svoj oprao. Odmah krenes sa gojenjem i nemas frke. Jednino, ne treba te podloge bas tak ispirati jer uvijek ces imati mutnu vodu. 3 vode i mir......
I ako mislis da je manado prljav, probaj prati flourite  :D

Offline halina

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Kolovoz 18, 2016, 23:25:55 poslijepodne »
Stavi talog na dno akvarija i preko ono oprano, tako ces bar imati finiji i grublji sloj, a nece se prasina dizati u vodu.

Talog nije bacen, ali akvarij je vec u pogonu samo sto slike kasne. Mogu zamrzavanjem i ubacivanjem u podlogu to rjesiti.

Jednino, ne treba te podloge bas tak ispirati jer uvijek ces imati mutnu vodu. 3 vode i mir...... I ako mislis da je manado prljav, probaj prati flourite  :D

Ovo sa cjedilom je zakon. Krupnije cestice odmah padaju na dno, a kad se voda zamuti samo je promjenim i vozi dalje. Samo 3 vode sam promjenio za 25L manada u posudi gdje je cjedilo radilo. A kad sam sipao u akvarij, zanemarivo je bilo zamucenje vode.
pocetnickih 300L

Offline prime.4lpha

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #31 u: Kolovoz 19, 2016, 12:19:36 poslijepodne »
Manado kao podloga baš super izgleda, ali brate mili, saditi u njega biljke je sizifov posao. Ja sam ga stavio u mali 25L akvarij i naravno uzeo biljke iz Hortilaba (to su one "bebe" biljaka od 1-2cm) i ubio se da posadim kako treba, a da ne isplivaju čim upalim filter. :D

Da ne kažem, ako ima koji anči u akvariju da on svojim ubrzanjima po pijesku napravi pizdariju od tako zasađenih biljaka. Hahaha.

Htio sam si na kraju uzeti Flourite black sand jer mi je izgledao super i dobar je kao podloga, ali nije mi se baš davalo 500+ kn samo za to, pa sam na kraju odustao i kupio Aquabasis i neki jeftini pijesak i to zasad funkcionira. :D

BTW, uspio si i ti napokon upogoniti to. Čestitam. :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #32 u: Kolovoz 19, 2016, 12:39:31 poslijepodne »
manado nije za akvarije sa divljim ribama. Koriji jos prolaze ali bilo kaj zesce  :-X
Iako, nakon par mjeseci se to nekako slegne, stisne, neznamnesto pa nije vise bas tak osjetljivo, Ja sam uspjesno popikao vrhove staurogyne repens ne vece od 15mm i nisu mi isplutali.