Kolovoz 07, 2025, 01:07:59 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: problem  (Posjeta: 800 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline FICO

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
problem
« u: Lipanj 09, 2006, 12:54:00 poslijepodne »
... s algom. nacrtao sam je, pa mi pomozite. neki kažu da je to od previše svjetla, neki da je to od premalo... (zbunj)

hvataju se za sve. što raditi...

Zagreb

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
problem
« Odgovori #1 u: Lipanj 09, 2006, 14:30:00 poslijepodne »

to se i meni tu i tam pojavi...ali samo i nestane...

Čini mi se da to nema veze sa svjetlom nego sa "zmazanoćom", jer je meni svjetlo slabo ali nemam ih uvijek...ali kad mi se zbrkaju bakterije iz nekog razloga u akvariju -onda se pojave...valjda kad poraste nešto od kemije...
Pustike, Turopolje

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
problem
« Odgovori #2 u: Lipanj 09, 2006, 15:04:00 poslijepodne »

Akvarij u pogonu je osjetljiv svijet. Svjetlo, hranjive tvari, potrošači (ribe i bilje) reciklatori nitrificirajuće bakterije (i alge i bilje) su u međusobnim kompliciranim suodnosima. Dakle, istina je da alge nastanu od premalo svjetla ako je previše hrane za bilje i nema tko to potrošiti, ili od previše svjetla kad je hrane (gnojiva) premalo. Bilo kakav disbalans donosi ti alge - one su prilagodljivije i manje osjetljive od bilja. Stare lampe ili neadekvatne lampe mogu uzrokovati pojavu algi. Ima riba i puževa, kozica,... organizama koje se hrane algama. Nemoj paničariti - povući će se kad opet stvoriš ravnotežu u akvariju. Ili ćeš imati puno problema s njima...Neki vole alge, no rijetki su to.. Možda da ih pokušaš zavoljeti

Offline FICO

• Novi član
  • *
problem
« Odgovori #3 u: Lipanj 09, 2006, 15:44:00 poslijepodne »
ma OK su mi na kamenom sloniću kojeg imam, ali mi ne odgovaraju na staklu (ja bi i ovce i novce)
Zagreb