Srpanj 10, 2025, 05:29:03 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: povišeni nitriti u ciklidnom  (Posjeta: 13459 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Miroslav Pešut

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
Odg: povišeni nitriti u ciklidnom
« Odgovori #50 u: Svibanj 21, 2015, 20:17:15 poslijepodne »
Nemoj se ljutiti, meni se ovaj postav uopće nesviđa, deset puta mi je bilo ljepše prije...  :)  Ali ako se tebi tako više sviđa onda neka ti bude, ionako ga ti gledaš :)

Offline stipe malawi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #51 u: Svibanj 21, 2015, 20:33:01 poslijepodne »
Hehe miroslave... vratit cemo mi stari postav u nekom drugom zivotu i na nekoj drugoj planeti... a do tad.... stoji ovo... 8) 8). Jedva cekam pratit tvoju temu i vidit za koji tjedan tvoj tank u full izdanju :P :zagrljaj:

Offline Miroslav Pešut

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #52 u: Svibanj 21, 2015, 21:22:56 poslijepodne »
Sutra bi trebao dobiti ostale ribe, i onda nadam se samo uživanje dok nekrenu problemi, a nadam se da neće... Kada se opuste opalit ću par slika i osvježit temu... Uživaj

Offline stipe malawi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #53 u: Svibanj 21, 2015, 21:39:44 poslijepodne »
Nedaj boze nikome problema pa i tebi.. ic ce to sve glatko i slatko.. sretno s ribicama i hobijem 8) :up: :P

Offline stipe malawi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #54 u: Svibanj 21, 2015, 22:49:52 poslijepodne »
Ispravak netocnog navoda... nedaj boze IKOME... :)

Offline g.mizerak

• Trade Count: (+8)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
  • ko pod drugim jamu kopa-najmni je radnik!
« Odgovori #55 u: Svibanj 22, 2015, 13:08:52 poslijepodne »
Bez obzira na autoritet i strahopostovanje, postoji vrlo konkretan razlog zasto se morski kamen nebi trebao koristiti, a njega sam i napisao - nikad neznas sto je unutra krepalo, ili ce krepati, i kakve ce ti probleme to kasnije praviti.

Dakle, ne pricam o porijeklu kamena, pa da ne moze samo zato sto je izvadjen iz mora, ne pricam o sastavu kamena, pa da ce nesto eventualno smetati necemu, pricam jednostavno o cinjenici - naravno da mozes koristiti morski kamen, mozes i onaj s marsa ako odes po njega, ali priprema morskog kamena, da bi bio cist, je dugotrajan proces, i ne vidim poante u zamaranju s time.

Dodatno, ako imalo pricamo o realnosti, porozni morski kamen nije bas prirodna stvar u nekom jezeru, cini mi se. A ako je bas takav porozan kamen cilj, onda itekako imas u prodaji dovoljno stvari na biranje, a i iz rijeke (kako sam vec rekao) se izvade primjerci kakve ce tesko ijedan shop prodavati.

No nebitno, ovo su filozofije bez ikakve veze, kolega nek sam odluci sto ce koristiti, meni osobno je tako svejedno, ovdje je vec izneseno dovoljno polu-teorija i polu-istina, da jednostavno nema smisla pokusavati pratiti ovaj tempo.  ;)  :up:

Damir je sve rekao ;)

Nemojte silov at prirodu i ona neće pružati otpor.

BIOTOP je alfa i omega,samo treba čitati i naučiti-sve je već davno rečeno.

kad ste već kod kamena-kemije i sl,davno prije 15-ak godina baja došo iz Hong Konga i kupio dole morski akvarij,pazi sad OVO SUHE KORALJE i oće CIKLIDE afričke nutra :'( -?
Kažemo mu da će se i GH i Kh i i drugi elementi otopiti i da će se stvoriti izuzetno tvrda voda koja osim alga mogu i smrtno djelovati na ribe bez obzir što vole visoki GH,ali ne vole druge elemente i JAKOOO VISOKI zasičeni GH i sa ostalim metalima ;)

Kaže GAZDA :D :D :D :klap: ma samo vi to metnite nutra rekli su mi ljudi koji se time bave da to može bez problema - u Kini -? :D :klap: :klap:

Složimo mi akvarij,odstoji on tjedan dana,naručimo baji jeb....ne ciklide ,koštali kak trebaju koštati,akvarij je bio Okrugli 2 m visok cca 900 litara vode  i nakon tjedan dana DOĐE baja po ribe izabere i ribe nutra,kako smo ih stavili tako su počeli ko pijani plivati ,okretati i na kraju svima kapilare popucale-STRAŠNO.
Dok smo ih pohvatali sve otišlo u PM...Pita baja što sad , e sad zovi KINEZA :D :D :D :klap: 8)
život nije što zamišljaš,već momentalna nepobitna činjenica

Offline sanchez

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Split - Podstrana
« Odgovori #56 u: Svibanj 25, 2015, 10:38:17 prijepodne »
Dobar ti je tank. Kamen lipo izgleda. Sve u svemu vizualno - cista petica.
Ali....koliko vidin, nemas ni jednu spilju, rupu, udubinu. Znaci za parenje, smanjenje stresa (pogotovo ps. demasona),
sakrivanje skotnih zenki, skrivanje ranjene ribe u fajtovima muzjaka, obavezno moras imat puno spilja.
Najvise zbog stresa.

Offline stipe malawi

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #57 u: Svibanj 25, 2015, 21:41:23 poslijepodne »
Dobar ti je tank. Kamen lipo izgleda. Sve u svemu vizualno - cista petica.
Ali....koliko vidin, nemas ni jednu spilju, rupu, udubinu. Znaci za parenje, smanjenje stresa (pogotovo ps. demasona),
sakrivanje skotnih zenki, skrivanje ranjene ribe u fajtovima muzjaka, obavezno moras imat puno spilja.
Najvise zbog stresa.
slazem se s tobom u potpunosti. Nekidan sam dobio u privatnoj poruci od kolege s foruma da napravim isto sto i ti kazes i napravit cu prilikom sljedece izmjene vode i usisavanja za par dana.. hvala na savjetu i u pravu si :) ;) zasada ih imam 3 kad bolje pogledam... na slici se nevidi to... ic cemo bar jos na 3 i mislim da bi to bilo ok.. ;)