Srpanj 21, 2025, 14:10:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: moj prvi akvarij  (Posjeta: 1507 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malice

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
moj prvi akvarij
« u: Travanj 21, 2015, 18:30:59 poslijepodne »
Pozdrav , ja sam se tek registrirao i nisam se dobro raspitao prilikom kretanja u akvaristiku nego sam kao zadnji idiot slusao prodavače u dučanu koji su mi rekli naravno to sve skupa ide u moj 54 l akvarij tako da sad je trenutno u njemu 4 ancitrusa , 2 botie , 2 skalara ,4 silver sharka , 3 neonke i 3 trichogastera.... sad radim na tome da se riješim tih riba tj da barem probam ih zamjenit ili veoma jeftino dati nekome da barem dio novca povratim na to koji sam potrosio.

Zanimaju me vaši prijedlozi kako bi mogao uredit akvarij te koje ribe bi stavio , za pocetak sam mislio 4 ancitrusa da samo ostavim od svih riba koje se trenutno nalaze unutra te dodati 2-3 vrste koje će se slagati , ispricavam se na mozda dosta losem napisanom te ak nisam naveo neke stvari

akvarij je 60x30x30 54 L eheim sa grijačem i filterom te 15w led ako se ne varam , stavljam i sliku kak je trenutno stanje

edit:nema toliko mjehurića smanjio sam cirkulaciju
« Zadnja izmjena: Travanj 21, 2015, 18:34:39 poslijepodne od Malice »

Offline malimaks

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: moj prvi akvarij
« Odgovori #1 u: Travanj 21, 2015, 18:43:08 poslijepodne »
Vidim da imaš neonke, te bi ja da sam na tvojem mjestu dodao još neonki tako da imaš jato od 7-10 kom i naravno
corydorase također jato cca 7 kom npr pandi.
4 ancistrusa će ti biti previše, jer prilično narastu.
Kad još staviš bilje biti će još bolje.
Također ja bi okrenuo filter da "šiba po dužoj strani akvarija i grijač bi stavio bliže filteru.

lp

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Travanj 21, 2015, 18:46:56 poslijepodne »
ja bih se rijesio i neonki vjerojatno te sam razmisljao ili 15 kraljevskih tetri (kolumbijskih) ili bi nabavio 30 micro galaxy , te uz to 6 pandi

filter i grijač sam tako stavio zbog estetskih razloga a temperatura je svugdje 26 stupnjeva , nisam siguran kak da poboljsam da je bolje za vidjeti ali da zadrzi funkcionalnost

Offline gocznet

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb - Maximir
« Odgovori #3 u: Travanj 21, 2015, 20:37:54 poslijepodne »
Bas su ti dobro uvalili u dućanu  :down:

Botie, skalare i silver sharke svakako prodaj/udomi dalje. Ancitrusa ostavi eventualno jednog.

Nebi bilo loše da i jos bilja dodaš osim anubiasa. Jesi ciklirao akvarij?

Offline Malice

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 21, 2015, 21:02:24 poslijepodne »
jesam ciklirao , dodat cu bilje sutra ce mi frend dati pa cu to zasadit , skalare i sharkove izgleda da nitko ne zeli...a botie idu u petak