Srpanj 23, 2025, 10:19:58 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: presvlačenje pauka  (Posjeta: 1860 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zeus

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
presvlačenje pauka
« u: Veljača 28, 2006, 17:06:00 poslijepodne »
Eto s obzirom da smo novi vlasnici pauka tj. paučice aphonopelme semannimoze li netko malo objasniti kako cemo i po kojim "simptomima" znati da joj je vrijeme presvlačenja ... kako ce se ponašati i što ce raditi i sto osimpovećanja vlage uterarijutrebamo znati ...
Iva & Zeus

Offline st-zero

• Punopravni član
presvlačenje pauka
« Odgovori #1 u: Veljača 28, 2006, 17:48:00 poslijepodne »
pauk nece jesti neko vrijeme...i potamnit ce...to su simptomi presvlacenja...on ce isplest sebi mrezu ili ce pronac sebi neko skloniste u kojem ce se presvuc... kad se pocne presvlaciti leci ce na ledja  i presvuc se (skinuti staru kozu).povecaj mu vlagu dok to radi i to je sve...on ce sve sam obaviti...jedino pripazi da u terariju nebude nekakva hrane (crv ili cvrcak) koji bi ga mogli napasti u toku presvlacenja...nakon presvlacenja nemoj ga dirati neko vrijeme dok mu se nova koza ne osusi...isto tako nakon presvlacenja nece jesti neko vrijeme....eto

Offline zeus

• Novi član
  • *
presvlačenje pauka
« Odgovori #2 u: Svibanj 24, 2006, 18:11:00 poslijepodne »
Znam da me nije bilo masu godina hum mjeseci ali nisam imala ništa novo za reći ... moj paukić je pojeo par skakavaca i to je to odkada je došao ... i danas smo skontali zašto ... Danas smo bez ikakve najave samo našli dva pauka ... tj. kožu i našeg paukića ... jel ima netko ikakvog pojma kako da sad nakon što se oklop osušio ( nisam htjela dirat dok je bio paukić friško presvučen) ga formiram malo ... probala sam lagano s rukama pa mi je jedna nogica otpala ...
Iva & Zeus

Offline Striček Matija

• Punopravni član
presvlačenje pauka
« Odgovori #3 u: Svibanj 24, 2006, 19:20:00 poslijepodne »
zatvori kožu u neku malu plastičnu kutiju, na vlažnoj maramici od vruće vode, dodaj unutra kapljicu nekog deterđenta za suđe i kad se zamagli...nakon 10ak minuta ćeš moć lagano raširiti kožu...

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
presvlačenje pauka
« Odgovori #4 u: Svibanj 25, 2006, 09:25:00 prijepodne »
sto uzrokuje rast nove kože i odbacivanje stare ajmo to malo stručnije. hormoni ili? koji?
† BLACK RAIN †

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
presvlačenje pauka
« Odgovori #5 u: Svibanj 25, 2006, 16:23:00 poslijepodne »
Pa rast nove kože uzrokuje rast paka pošto se koža ne rasteže a mora nekako rasti. Valjda

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
presvlačenje pauka
« Odgovori #6 u: Svibanj 27, 2006, 17:58:00 poslijepodne »
U proteklih tjedan dana moj pauk Brachypelma vagans se zatvorio u svoje sklonište i nije izlazio van. Kada bi izašao nije jeo i skroz je potamnio. Danas je izašao van na vlažni dio terarija i dosta je aktivan. Kako mogu znati da li se presvukao i da li mu mogu dati nešto hrane? U njegovoj jazbini nist ne vidim jer je dosta duboko a ne želim mu rušiti istu. Da li je on sam malo izašao na zrak prije presvlačenja ili je gladan? Hrane nema nigdje za kupiti a moji cvrčci su poumirali od čekanja.

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
presvlačenje pauka
« Odgovori #7 u: Svibanj 28, 2006, 00:14:00 prijepodne »

čuj...ako potamni znači da se ispod stare kože formira nova. ako ne jede...nema frke samo ga pusti. drži vlagu i to je to. znat ces da se presvukao po tome što će bit daleko veći, eventualno ako ga zateknes neosusenog, vidit ces da mituje da je sav nježan noge moguu biti bjelkaste i zubi bijeli. NIPOŠTO ga ne dirati.

da znam da koža ne raste i puca al mene zanima što uzrokuje nastanak nove kože ispod stare i odumiranje stare i odbacivanje... malo sitniji problemi
† BLACK RAIN †

Offline tonnib

• Punopravni član
presvlačenje pauka
« Odgovori #8 u: Svibanj 28, 2006, 11:36:00 prijepodne »
Danas ujutro se okrenio na leđa u svojoj jazbini i sada se presvlači. Vlaga mu je visoka i temperatura je stabilna. Bilo mi je jedino čudno što je odjednom izašao van jučer nakon tjednog mirovanja, kao da je htijeo još malo prošetati u staroj koži prije novog oblika.

Offline low-budget

• Punopravni član
presvlačenje pauka
« Odgovori #9 u: Lipanj 02, 2006, 16:58:00 poslijepodne »

Citat: tonnib
Danas ujutro se okrenio na leđa u svojoj jazbini i sada se presvlaèi. Vlaga mu je visoka i temperatura je stabilna. Bilo mi je jedino èudno što je odjednom izašao van juèer nakon tjednog mirovanja, kao da je htijeo još malo prošetati u staroj koži prije novog oblika.

zanimljiva teorija.

Offline tonnib

• Punopravni član
presvlačenje pauka
« Odgovori #10 u: Lipanj 02, 2006, 17:11:00 poslijepodne »
Koliko dugo ne smije jesti poslje presvlačenja?

Offline Zluf

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
    • flertanje
presvlačenje pauka
« Odgovori #11 u: Lipanj 02, 2006, 19:16:00 poslijepodne »

Nakon 7 dana baci mu nesto na tavicu