Srpanj 25, 2025, 12:46:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Fluval fx6  (Posjeta: 1942 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ivica07

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Fluval fx6
« u: Siječanj 06, 2015, 09:45:41 prijepodne »
Ovako stvari stoje,trenutno imam akvarij (330l) u pogonu 9mj i njega cisti sera 400 +UV i nisam bas zadovoljan sa njim. Citam malo po netu i trazim adekvatnu zamjenu i sto se tice filtracije i naravno novaca.. I naletio sam na ovaj fx6 za pristojan novac ali me strah da ne napravim tornado u akvariju... Ako tko ima takav filter i naravno misljena starjesina (iskusnih akvarista) ovog foruma...
 :)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Fluval fx6
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2015, 09:55:41 prijepodne »
pa malo je overkill za tu litrazu ali........ ti protok uvijek mozes smanjiti na filteru a i nekakvim usmjeravanjem izlaza ili postavljanjem necega ispred. Uglavnom, ako je lova sica ja bih ga uzeo. Uvijek ga se mozes rijesiti kasnijje za istu sicu.

Offline Ivica07

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2015, 10:10:14 prijepodne »
Iskreno 2100 novi sa filter materijalom,a gledao sam i eheim 2080 on me dode skoro 3800 sa filter materijalom.. Naravno gledam i dugorocno jer imam namjeru prelaziti na 750l... Tako da odmah gledam i za veci tank..

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2015, 10:37:34 prijepodne »
Za te pare i kapacitete ja bi isao na DIY filter. Kod malih filtera se to ne isplati ali kod velikih da.

Offline Ivica07

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2015, 10:58:33 prijepodne »
Za te pare i kapacitete ja bi isao na DIY filter. Kod malih filtera se to ne isplati ali kod velikih da.
Ja i DIY,no way... Takve stvari sa vodom u kuci zena bi me se odrekla,zna koliko sam spretan sa vodom,mozda struja da ali ovo ne,prepustam firmama koje se bave tim stvarima da mi olaksaju posao.. Kod izmjena vode bude vode po kuci a kamoli da sam stvaram takav filter

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2015, 11:29:38 prijepodne »
Iskreno 2100 novi sa filter materijalom,a gledao sam i eheim 2080 on me dode skoro 3800 sa filter materijalom.. Naravno gledam i dugorocno jer imam namjeru prelaziti na 750l... Tako da odmah gledam i za veci tank..
pa ako planiras veci tank onda nemas kaj razmisljati previse. Iako, kod tak velikih akvarija je mozda bolja solucija 2 filtera. I u slucaju eheima bi bilo bolje uzeti 2x JBL e1901 nego jedan eheim za iste novce. Ali ovaj fluval je OK.