Pozdrav svima!
Evo jedan update situacije. Napravio sam novi poklopac u koje sam stavio stedne zarulje dok ne skupim novce za neko dobro svjetlo . Cijena? 0 kn! Iskoristio materijale od doma. Istina je da je ruzan poklopac ali kada je prazan novcanik onda je super

mislim da je trenutno unutra oko 80,90 W i preko 3000 lumena i 2700 kelvina. To je vjerojatno previse za 54l ili? Planiram jedino kupiti zarulje od 6500 K. Bilje ljepo perla, skuzio sam da se crna alga tu i tamo pojavila i jos nekakva zelenkasta. Fotoperiod je prije bio 11h (znam da je to previse) al sada je 9 sati.

Bilje dobro napreduje. Ovo u pozadini sto bode oci je xmas mahovina koju sam tu stavio da se oporavi jer sam ju narucio preko ebaya

prednja lijeva strana je prazna jer imam nesto jaaako malo e. Parvule mini pa pokusavam da uspije.
Bilo kakve kritike ili komentari su dobrodošli:D

Mikro navecer poslije gasenja rasvjete, u mrak. Navodno su neki mikroelementi osjetljivi na svjetlost. Stavi dozu za 2 dana jednom tjedno pa vidi ako treba pojacati. Mikro nema smisla dodavati puno odjednom jer u akvariju "jako kratko traju".
Kako cu znati dal treba jos? Zasada ovako radim. Nakon izmjene 30-40% vode stavim 2 ml profita. Sveukupno stavim 4 ml profita tjedno. A makro stavim 3 puta tjedno po 2 ml. Da li je to premalo ili previse kada se uzme u obzir jacina svjetla?
I kako da pojacam crvenilo na biljkama?
Pozdrav !