Lipanj 24, 2025, 23:45:45 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pitanje - Hitno  (Posjeta: 1110 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kikoporto

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
Pitanje - Hitno
« u: Studeni 13, 2014, 03:48:31 prijepodne »
procurio mi fluval 305 otišla ona gumena brtva ne curi jako ali lagano kvasi dali tko zna gdje se mogu kupiti dijelovi za taj filter  -?
Virovitica - Brezovica

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Pitanje - Hitno
« Odgovori #1 u: Studeni 13, 2014, 10:50:20 prijepodne »
ebay, najjednostavnije i najbrze.
Iako mi sad navodno imamo zastpnika za fluval u HR, cak je i tu na forumu, ne vidim da se nesto drasticno promijenilo po pitanju fluvala.
Osim sto je nabacao par linkova na sluzbene stranice i dalje nitko ne zna gdje se tocno moze kupiti fluval u HR a ja ga po ducanima i dalje ne vidim.

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Pitanje - Hitno
« Odgovori #2 u: Studeni 13, 2014, 22:42:40 poslijepodne »
Dok sam se bavio akvaristikom imao sam Fluval 305.

Kupio sam ga u Belugu u ZG, također ga je imao i ZOO Vili. Nemam pojma jel te trgovine još rade, no pretpostavljam da rade.

Belugo je onda imao rezervne dijelove za taj filter, i ta brtva se mogla kod njih kupiti odmah. Sad jel još prodaju Fluval nemam blage veze, no vidim na njihovom webu da imaju logo od Hagena... Nazovi pa pitaj.  :up:

Inače, pri svakom čišćenju filtera tu brtvu trebaš namazat ili sredstvom za mazanje brtvi ili još bolje vazelinom kojeg možeš kupit u svakoj ljekarni za 10-tak kuna, tak da ne popuca i ne procuri.

Također trebaš tu i tamo namazati i one brtve na usisu i izlazu vode na filteru.

« Zadnja izmjena: Studeni 13, 2014, 22:51:16 poslijepodne od Nuclear »