Kolovoz 02, 2025, 20:54:36 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Peh  (Posjeta: 1064 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goran_2711

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Peh
« u: Lipanj 06, 2006, 11:27:00 prijepodne »
Jučer se dogodila katastrofa. Mjenjao sam vodu u akvariju. Zato što je voda užasno tvrda stavljam trečinu destilirane, da bi dobio tvrdoču oko 21. Do sad sam koristio onu iz konzuma K plus i nije bilo problema do jučer.
Nakon što sam ulio gotovo 5L destilirane (koja se na oko činila normalno, prozirna, a neugodan miris sam primjetio tek nakon katastrofe) u aq i ukopčao filter (Tetrin ex 700) u dvije sekunde dogodilo se ovo:

Sva sreča u aq su bile samo dvije ženke guppia i dva jabučara koje sam jedva našao i prebacio u maleni paludarij. Za sad su ok. Od bilja je bio samo rogolist i ovo plutajuče. Nakon toga sam isključio filter i počupao svu kosu na glavi. Nakon što sam sa smirio i došao do zaključak da je najbolje da svu tu vodu izvadim iz aq, to bijelo se počelo skupljat na dnu aq.

Kao što se može primjetit podloga je nekoč bila crna.
Voda u aq je bila onako skliska pod prstima, kao kad se stavi omekšivač za rublje u vodu. Nije se pjenila, ni imala čudan miris. Ono malo "destilirane" vode što je ostalo u karnisteru je smrdilo po, neznam, ko nešt crknuto i jako me podsječa na neku kemikalju, al se nemogu sjetit koju.
Bilje sam izvadio iz aq i dobro isprao. Filter rastavio i oprao, sad se suši. Još jedino neznam šta ću s podlogom, jer imam ovaj sitni crni šljunak i hranjivu podlogu ispod njega? Ak neko ima ideju samo recite.
Ribe ću odnjet doma, jer i tamo imam aq, a akvaristika u zg će malo pričekat jesen.
Mislim da je "destilirana" voda reagirala s keramikom u filteru, jer sam poslje u jednu staklenku stavio malo te vode i pokušao otkrit kaj se dogodilo. Prvo sam dolijao akvarijske vode koju sam prethodno izvadio, ništa.To sam izlijao, pa isto pokušao s podlogom iz akvarija, kamenjem, a na kraju i keramikom. Kad sam stavio par keramičkih ringova i promučkao voda se za par trenutaka zabijelia, ne jako ko u aq ali više nije bila bistra. I da na kraju se ono malo vode što je ostalo u aq izbistrilo, a ono bijelo se skupilo na dnu.
Molim komentirajte i savjetujte mi što da radim.

Offline For_life

• Punopravni član
Peh
« Odgovori #1 u: Lipanj 06, 2006, 11:46:00 prijepodne »
meni se to znalo dogodit u malom akvariju gdje sam uzgajala puzeve jabucare... voda je isto tako dobila taj neugodan odvratan miris, postala mutna... sareni pjesak je postao bijel (?)... nemam pojma zasto... uglavnom onda bi sve oprala i promjenola... krivila sam jako puno jabucara na istom mjestu ali... bo. mozda neke fore sa amonijakom ili dusikom... trenutno neam vremena da idem istrazivat i bacat se na kemiju ;)
Grad od milijardu bendova-Grad na na Rječini

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Peh
« Odgovori #2 u: Lipanj 06, 2006, 12:27:00 poslijepodne »

hm...

ovo mi prije zvuči na neku kiselinu nego na destiliranu vodu. Koristila sam i ja tu iz konzuma ali nisam imala nikada problema. To mi sve zvuči ko da je ta "voda" kiselo reagirala sa vapnencom...??!?!
Pustike, Turopolje

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Peh
« Odgovori #3 u: Lipanj 06, 2006, 12:41:00 poslijepodne »
čovječe prestrašno ali kako kaže ono malo vode što je ostalo u kanisteru je smrdilo, pa pročitaj deklaraciju tj šta piše na kanisteru i ja bi se vratio gdje sam kupio i rekao im da provjere predamnom kante sa tom vodom....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Peh
« Odgovori #4 u: Lipanj 06, 2006, 13:27:00 poslijepodne »

E, da. Imaš temelja za tužbu proizvođača te "vode". Tko zna kaj su ti uvalili. Destilirana voda nema šanse da smrdi, ona uopće ne smije imati nikakav miris. Drugo, da ti ovak zamuti vodu- to je nemoguće... Katastrofa.

Daj ti tu vodu na analizu...

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
Peh
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2006, 13:38:00 poslijepodne »

Da živiš u Americi mogao bi tužiti Konzum i dobiti brdo love ako dokažeš da je kriva voda, ali tu kod nas možda ti u Konzumu poklone za utjehu jednu reklamnu vrećicu...

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Peh
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2006, 14:18:00 poslijepodne »

Citat: Pancho_Villa

Da živiš u Americi mogao bi tužiti Konzum i
dobiti brdo love ako dokažeš da je kriva voda, ali tu kod nas možda ti
u Konzumu poklone za utjehu jednu reklamnu vrećicu...

pa dobra je i reklamna vrecica.. bolje ista nego nista..

Split / Hrvatska

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
Peh
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2006, 14:20:00 poslijepodne »
e da jasam jednom zamalo ulio destiliranu vodu al sam u zadnji tren skužio da je dodat nekakav miris i da ima još nešto u nj i da je namjenjena za peglanje...da nije nešto takvoga bilo u njoj u toj tvojoj ili tko zna što
Dubrovnik

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Peh
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2006, 15:48:00 poslijepodne »
nemrem vjerovat da ti se to dogodilo od samo 5l vode, neka gadna reakcija se dogodila , kad vec kupujes destiliranu gledaj da pise za akvaristiku ,obicno su te za nijansu skuplje al mislim da je destilirana voda destilirana voda
johnny

Offline goran_2711

• Punopravni član
Peh
« Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2006, 16:18:00 poslijepodne »
Uzas kaj ne? Jos se uvijek nemogu oporavit od soka. I da kupio sam 2
karnistera od 5L, ovaj kojeg sam ulio nevalja, a ovaj drugi je ok. Bas
peh nista drugo.

Necu nikog nista tuzit, jer je to kod nas nemoguce. Bit cu sretan ak mi ribice prezive.

Nego ima neko kakvu ideju sta s podlogom u aq, kak to pocistit?

Inace gdje ima za kupit ove destilirane za akvaristiku, nije bitno sto
je skuplja. Ovu sam kupovao jel mi je bila najblize za nosit do stana.

Offline rolka

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Peh
« Odgovori #10 u: Lipanj 06, 2006, 16:42:00 poslijepodne »
si probao usisati podlogu?? ast se tice vode ako si iz zg znam da je ima u getrou a ja sam je svojevremeno kupovao u vrutku 5l oko 13kn
johnny

Offline goran_2711

• Punopravni član
Peh
« Odgovori #11 u: Lipanj 07, 2006, 15:36:00 poslijepodne »
Nisam probao usisat, probat ću. Mislio sam dal bi bilo pametno na neki način izvadit podlogu pa ju isprat za svaki slučaj?
Ovih 13kn za 5l nije uopće skupo, ova me koštala 12.

Offline franco9200

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • http://www.akvarij.net
Peh
« Odgovori #12 u: Lipanj 07, 2006, 15:57:00 poslijepodne »
šta u zg nema neki pet centar koji proizvodi destiliranu vodu kao u rijeci jedna litra 0,50 kn..... mislim 10 litara 5 kn a to je jeftinije nego igdje a ipak se proizvodi sa onim ultra ljubičastim deomatrijalizatorom fomaterilogizatorom kombinatorinatoizatora...... bljak......... ali ima u rijeci.....
Rijeka, Zamet, Trsat
..........................
* ne vjeruj ribi koja laže....

Offline goran_2711

• Punopravni član
Peh
« Odgovori #13 u: Lipanj 08, 2006, 16:37:00 poslijepodne »
To je odlično .

Jel ima tog i kod nas u zg?