Jučer se dogodila katastrofa. Mjenjao sam vodu u akvariju. Zato što je voda užasno tvrda stavljam trečinu destilirane, da bi dobio tvrdoču oko 21. Do sad sam koristio onu iz konzuma K plus i nije bilo problema do jučer.
Nakon što sam ulio gotovo 5L destilirane (koja se na oko činila normalno, prozirna, a neugodan miris sam primjetio tek nakon katastrofe) u aq i ukopčao filter (Tetrin ex 700) u dvije sekunde dogodilo se ovo:

Sva sreča u aq su bile samo dvije ženke guppia i dva jabučara koje sam jedva našao i prebacio u maleni paludarij. Za sad su ok. Od bilja je bio samo rogolist i ovo plutajuče. Nakon toga sam isključio filter i počupao svu kosu na glavi. Nakon što sam sa smirio i došao do zaključak da je najbolje da svu tu vodu izvadim iz aq, to bijelo se počelo skupljat na dnu aq.

Kao što se može primjetit podloga je nekoč bila crna.
Voda u aq je bila onako skliska pod prstima, kao kad se stavi omekšivač za rublje u vodu. Nije se pjenila, ni imala čudan miris. Ono malo "destilirane" vode što je ostalo u karnisteru je smrdilo po, neznam, ko nešt crknuto i jako me podsječa na neku kemikalju, al se nemogu sjetit koju.
Bilje sam izvadio iz aq i dobro isprao. Filter rastavio i oprao, sad se suši. Još jedino neznam šta ću s podlogom, jer imam ovaj sitni crni šljunak i hranjivu podlogu ispod njega? Ak neko ima ideju samo recite.
Ribe ću odnjet doma, jer i tamo imam aq, a akvaristika u zg će malo pričekat jesen.
Mislim da je "destilirana" voda reagirala s keramikom u filteru, jer sam poslje u jednu staklenku stavio malo te vode i pokušao otkrit kaj se dogodilo. Prvo sam dolijao akvarijske vode koju sam prethodno izvadio, ništa.To sam izlijao, pa isto pokušao s podlogom iz akvarija, kamenjem, a na kraju i keramikom. Kad sam stavio par keramičkih ringova i promučkao voda se za par trenutaka zabijelia, ne jako ko u aq ali više nije bila bistra. I da na kraju se ono malo vode što je ostalo u aq izbistrilo, a ono bijelo se skupilo na dnu.
Molim komentirajte i savjetujte mi što da radim.