Srpanj 24, 2025, 13:05:03 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: šljunak  (Posjeta: 3726 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
šljunak
« u: Svibanj 18, 2006, 21:10:00 poslijepodne »

LJudi pozdrav!

Molila bih vas da mi date savijet kako čistiti dno a da mi šljunak ne dođe dole jer mi završi gnoj gore mijesto da bude obrnuto. Utrgovini su mi savijetovali da kupim lopaticu plastičnu za mace šta se čisti pjesak pa sa tim da pograbim. To sam probala ne grabi ništa bez veze. Najljepša Hvala!

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
šljunak
« Odgovori #1 u: Svibanj 18, 2006, 21:44:00 poslijepodne »
kupi usisavač za akvarije (cca 30 kn) koji radi na zračnu pumpu. usišeš drek, a kamenje ostane na mjestu

Offline Njofra

• Punopravni član
šljunak
« Odgovori #2 u: Svibanj 18, 2006, 22:46:00 poslijepodne »
Prošvrljaj malo po rubrici uradi sam,imaš zgodnih primjera,i jeftinih.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
šljunak
« Odgovori #3 u: Svibanj 18, 2006, 23:29:00 poslijepodne »
Uzmeš malu bočicu od vode 0,33 prerežeš dno , na čep montiraš crijevo i svakom izmjenom vode posavgaš šljunak ali pazi da ne kopaš duboko da ti se sve ne zbrčka, ili stavi plastičnu mrežicu između dva sloja . Pošto bilje ne raste po cijelom dnu akv. staviš podlogu samo ostraka i bočno a saugaš samo centar i sprijeda jer među biljem nemrešni tak saugat, pa nemaš šta pomiješat.Dobra je fota i najlonka, strpaš dobru količinu podloge koja moše biti i zemlja za cviječe sa šljunkom natiskana u čarapi pa povrk šljunak u koji sadiš bilje a ono pusti korenje u podlogu i raste ko mutavo,jedino ne dolazi u obzir presađivanje zakorjenjenih busenova , to se da napravit sa višre manjih čarapa. SRETNO