Evo nakon 100 godina pokušavanja da oformim jedan akvarij sebi za duša tj. da nađem vetil za stres napokon sam uspio da stavim u "pogon" akvarij kakav sam želio. E sad pošto sam početnik bilo je tu lutanja i kupovine nekih polovnih stvari preko "PIK-a" za koje se kasnije ispostavilo da nisu više u funkciji ( nek' to ide na dušu jadnicima koji su mi to prodali tj. "uvalili" ). Kasnije sam se odlučio da sve stvari naručim preko Aquashopa iz HR što se isto iskomplikovalo nakon poplava pošto sam po narudžbe išao u Gunju a pošto je Gunja stradala u ovim zadnjim poplavama zadnja narudžba mi je ostala poplavljena u pošti pa se to na kraju odužilo u beskonačnost. Nakon cikliranja od 21 dan akvarij sam napokon komletirao sa njegovim stanovnicima 25.07.2014 tj. išao sam u Bosanski Brod po ribetine ( Slavene hvala što si mi dopremio ribetine iz Slavonskog Broda ).
U akvariju je 10 x Pseudotropheus demasoni (Pombo Rocks) + 10 x Pseudotropheus saulosi + 10 x Pseudotropheus sp. "Elongatus Mphanga" . ribetine su dimenzija od 3 do 5 cm
Od tehnike tu je JBL CristalProfi e 1501 kanister filter sa TopClanom II , Juwelov grijač od 200W I zračna pumpa sa dva izlaza , podloga je kvarcni pijesak granulacije od 0,2 do 2,00 mm i kamenje koje sam izvadio iz planinske rijeke na Majevici.
E sad bi iskusne akvariste ciklidaše zamoli da me savjetuje nekim sitnicam koje su jako bitne da ne bi bilo pomora u toliko očekivanom akvariju. Parametre vode mjerim sa Easy-Life 5u1 trakicama i sve je u granicam normale tj. ako su te trakice pouzdane.
Pozdrav svima i pomozite sa savjetima