hardcore, quick & dirty...

Uz rudimentarni alat (odn, alatna preciznost kod piljenja je sve samo ne upitna), nije ni ispao tako lose. Ide na mali 10 litarski akvarij za Neocaridine, bijela podloga, java moss i komadic lozove grane. Mala T5 lampa, elektronska prigusnica iz stedne zarulje (ne sjecam se vise wataze, rastavio sam je prije par mjeseci, mozda je i pre jaka, ali zasad radi)
Ajmo redom, piljenje laminata. Necu vise radit s laminatom poklopce, ne svidja mi se materijal. Cak mi je drazi medijapan (MDF) ali je pre tezak, i gadan za impregnirat.

Lijepljenje...

Obojao sam ga auto-lak sprejem, vise slojeva, radi sto bolje impregnacije...vidjeti cemo koliko sam uspio....

Prekidac sa crknutog ATX napajanja od kompa...pali/gasi svijetlo...

Kreativni nered na prastarom bakinom stolu...

Evo i rasvjete, prigusnica jos visi jer je isla na probu da vidimo da li radi...i radi

... dobra stvar za zamjenska T5 grla - molex konektor sa istog crknutog ATX kompjuterskog napajanja, presjecen po pola, fino sjeda na konektore od cijevi, razmak pinova pase u djelic mm

Detalj drugog, cijelog molexa...

Sve pospajano i isprobano, prigusnica silikonom pricvrscena za poklopac, a radi sigurnosti i uglavljena ispod cijevi. Provucen kabl za struju i cijev za zrak...

It's ALIVE, it's aliveeeee....

I na kraju, akvarijic, sa filterom i podlogom, granu od loze moram jos skuhat, a u medjuvremenu nek se ovo kiseli.
Podloga je namjerno bijela, zbog crvene boje kozica. Spuzva u filteru je ciklirana u velikom tanku nekoliko mjeseci (

kupio, ubacio u filter, rekoh, zatrebace jednom), tako da filter ima mali jumpstart.
Evo finalno, 8W T5 na 10 litara