Srpanj 27, 2025, 09:47:14 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Grijač Fluval tronic  (Posjeta: 1373 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chalatea77

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Grijač Fluval tronic
« u: Svibanj 08, 2014, 21:52:29 poslijepodne »
Prije tri tjedna sam kupila zadnji grijač u trgovini tip Fluval Tronic od 150W na njemu piše da može na akvarije do 180 l, a moj je negdje oko 90 l, temperatura je postavljena na 26, imam eksterni filter, međutim temperatura vode je konstantno 24 i čini mi se da se ona crvena lampica ne pali ili isključuje kako treba, ako bi povisila temperaturu na 28 da li bi onda dobila temperaturu 26?

U čemu je caka?? Da li je grijač polu ispravan da probam zamijenit za drugi u dućanu?

Offline Matija86

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Grijač Fluval tronic
« Odgovori #1 u: Svibanj 08, 2014, 22:04:46 poslijepodne »
ako konstantno drzi 24 onda je ispravan ali nije bas precizan pa slobodno pojacaj za dva tri stupnja dok ne dobis 26 bez obzira kaj ce na njemu bit nariktano na 28-29

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Svibanj 08, 2014, 22:07:15 poslijepodne »
pa jel radi uopce? jel kalibriran?

Offline Rufinjo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Svibanj 08, 2014, 22:13:00 poslijepodne »
Ma ne zamaraj se s tim sto ti pokazuju brojke na grijacu...malo pojacaj pa ces vidjet ako odrzava malo visu temp.pa jos malo i tako dok ne budes zadovoljna. Ja na grijacu imam samo plus i minus tako da moras sam nastelat kako ti pase.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Offline chalatea77

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Svibanj 08, 2014, 22:15:46 poslijepodne »
kaj znaći kalibriran? da li radi, pa sad slabo primjećujem da se crvena lampica pali i gasi, na prijašnjim grijačima sam primjećivala da se ona pali i gasi sama ovisno o temperaturi vode kod ovog to baš ne primjećujem, kaj da ga rukom dotaknem i probam da li je topli, nadam se da ova temperatura 24 nije temperatura koja je neovisna o grijaču?

Offline Matija86

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #5 u: Svibanj 08, 2014, 22:18:26 poslijepodne »
pa samo ga probaj pojacat pa ces vidjet dal radi i tak pojacavaj dok ne dodjes do zeljene temperature bez obzira na njegove oznake

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Svibanj 08, 2014, 23:36:34 poslijepodne »
kaj znaći kalibriran? da li radi, pa sad slabo primjećujem da se crvena lampica pali i gasi, na prijašnjim grijačima sam primjećivala da se ona pali i gasi sama ovisno o temperaturi vode kod ovog to baš ne primjećujem, kaj da ga rukom dotaknem i probam da li je topli, nadam se da ova temperatura 24 nije temperatura koja je neovisna o grijaču?
znaci da podesis grijac na npr. 28 i stavis ga u akvarij. Pod uvjetom da radi (sto nismo jos sigurni) on ce zagrijati vodu na neku temperaturu X koju ti procitas na termometru i onda na grijacu nariktas onaj prsten. Ne znam jel se to moze na tome, nisam nikad imao taj tip ali

vjerujem da bi trebalo biti nesto na ovu foru

Offline chalatea77

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 u: Svibanj 09, 2014, 21:25:20 poslijepodne »
Ovako još jednom sam pročitala upute i ljepo je naslikano da grijač ne smije dodirivat pijesak/dno, te da može ali i nemora biti cijeli uronjen u vodu, kod mene je dodirivao dno (malo je prevelik, pa je sada potavljen ukoso) i nije bio cijeli uronjen u vodu već je centimetar virio van vode zajedno sa podršivačem temperature...stavila sam temperaturu na 26 i sada je došla do 25, pretpostavljam da će do jutra biti 26, kako nisam nikad cijeli grijač uranjala u vodu vidjet ću da li će doć do željene temperature, a onda ipak ostavit da centimetar bude izvan vode..sad mi se čini da se crvena lampica puno češće pali...hvala na savjetima