Srpanj 27, 2025, 13:22:32 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: RO pitanjce  (Posjeta: 1217 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
RO pitanjce
« u: Travanj 30, 2014, 21:57:42 poslijepodne »
znaci uzeo sam ro od decka s foruma, nakon testiranja pokazivalo 130 ppm-a, dosli do zakljucka da je membrana bila vise od pola godine na suhom pa prdnula. decko poslao novu membranu koja kod njega pokazuje nekih 10-15, ali kod mene nakon vise od pola dana pustanja vode kroz nju iznosi 44-48 ppm-a.

sad me interesira jel moguce da bi trebalo promjenit isto aktivni ugljen i sediment pa bude sve ok ili mi je to bacanje love utaman za nove uloske?

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: RO pitanjce
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2014, 22:21:05 poslijepodne »
tesko da u pipi imate identicne uvjete, pa je razlika u rezultatima i logicna.

ali, svakako, nova membrana sa starim uloscima i filterima je jednako losa kombinacija kao i stara membrana.

Offline Smarky

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Kozoljubac
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2014, 23:21:34 poslijepodne »
Dodatno, pitanje je koju on prigusnicu ima, te koliko je klora kod tebe, a koliko ti drveni ugljen uspije pojesti.
Naime, sto vise prigusnica ispusta vode, bolje ispire membranu, pa membrana daje ciscu vodu (uz vece kolicine otpadne vode).
Ako ti klor prolazi do membrane (ne valja ti drveni ugljen), unistavas membranu i doticna ne radi dobro.
Jos ako na izlazu imas onaj DI dodatak... doticni se jako cesto lose instalira, a jos brze unisti, pa ti moze ispustati svakakvo smece...

Ali, da, sve dodatno zavisi o zagadjenosti ulazne vode.

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2014, 01:04:13 prijepodne »
Kod kupovine uvijek obratiti prvo pozornost na filtere,i prvo njih zamjeniti,onda membranu
Ako su ti filteri otisli a ti pola dana puštao kroz nju vodu moguce da si vec ostetio i novu membranu
Tako da zamjeni filtere pa ces vidjeti na cemu si

Offline Malky

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2014, 08:25:12 prijepodne »
tesko da u pipi imate identicne uvjete, pa je razlika u rezultatima i logicna.

ali, svakako, nova membrana sa starim uloscima i filterima je jednako losa kombinacija kao i stara membrana.

kuzim da nemamo istu vodu ali opet.

Dodatno, pitanje je koju on prigusnicu ima, te koliko je klora kod tebe, a koliko ti drveni ugljen uspije pojesti.
Naime, sto vise prigusnica ispusta vode, bolje ispire membranu, pa membrana daje ciscu vodu (uz vece kolicine otpadne vode).
Ako ti klor prolazi do membrane (ne valja ti drveni ugljen), unistavas membranu i doticna ne radi dobro.
Jos ako na izlazu imas onaj DI dodatak... doticni se jako cesto lose instalira, a jos brze unisti, pa ti moze ispustati svakakvo smece...

Ali, da, sve dodatno zavisi o zagadjenosti ulazne vode.

navodno je i ugljen relativno na novo stavljen, a nemam DI dodatak

frend 2 kuce dalje od mene ima ro star nekih 5 mjeseci i pokazuje mu 8-10 ppm-a pa mislim da je voda ista

Kod kupovine uvijek obratiti prvo pozornost na filtere,i prvo njih zamjeniti,onda membranu
Ako su ti filteri otisli a ti pola dana puštao kroz nju vodu moguce da si vec ostetio i novu membranu
Tako da zamjeni filtere pa ces vidjeti na cemu si

to sam i mislio da zamjenim ugljen i sediment samo kaj onda ako to nije to onda pusim i ro aparat i nove uloske a za malo visu cijenu me kosta novi u ducanu

nisam pametan kaj da napravim

iako mislim da ako uspijem spustit jos nekih 15 ppm-a da nece bit problema