Srpanj 15, 2025, 07:10:06 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Molim DIY surface skimmer ideje  (Posjeta: 3527 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
Molim DIY surface skimmer ideje
« u: Ožujak 04, 2014, 20:57:27 poslijepodne »
Pretraživanje mi nije dalo neke rezultate.
Tražim neko rješenje bez uporabe powerheada i boca nakačenih na njih ako je ikako moguće.
Filter je vanjski i ne mogu naći dvostruku cijev za usis vode iz akvarija (JBL) tako da jedan dio može biti okrenut prema podlozi a da drugi bude okrenut prema površini (lako sama izbrusim češalj po rubu).
Od kupovnih mi je jedini dovoljno mali i neprimjetni onaj šminkerski ADA-in sa šminkerskom cijenom. Akvarij ima samo 80 cm duljine pa se svaki komad opreme jako primjeti, pogotovo jer je punjen do 2/3.
Mreškanje površine je dosta jako u akvariju no budući da se jede meso 3x dnevno skuplja se primjetno "ulje" na površini u roku par dana nakon izmjene vode.

Offline IMara

• Trade Count: (+11)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
Odg: Molim DIY surface skimmer ideje
« Odgovori #1 u: Ožujak 04, 2014, 21:25:53 poslijepodne »
ja u svom 100 litrašu koristim ovo http://www.aquashop.hr/Product-Eheim-skim350_9654.aspx i jako sam zadovoljan s tim. površina je kristalno čista, čak i nema potrebe da radi 24h na dan

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 04, 2014, 22:18:23 poslijepodne »
ja u svom 100 litrašu koristim ovo http://www.aquashop.hr/Product-Eheim-skim350_9654.aspx i jako sam zadovoljan s tim. površina je kristalno čista, čak i nema potrebe da radi 24h na dan

Oh, thnx, ma kod mene bu radio 24 h dnevno na većem kornjačnjaku a i tamo je Eheimov kanister pa bus tim  kompletić a i cijena je prihvatljivija od kojekakvih DIY opcija.
Međutim za manji kornjačnjak tražim nešto što bi se moglo izvesti na JBL dimenzijama usisne cijevi a da ne zahtijeva još jedan kabel i ne zauzima previše mjesta, nešto nalik ovome: http://www.thereefshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=990 (hvala Smarky).

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #3 u: Ožujak 04, 2014, 22:26:01 poslijepodne »
skimmer u DIY varijanti je skoro pa nemoguca misija ako nemas bas puno alata i raznih dijelova za to skombinirati jer ako nemas onaj plutajuci dio onda je to pusiona, i najmanja promjena nivoa vode i vise ne radi, ili vuce zrak ili ne vuce dovoljno. Svakako je financijski isplativije odmah kupiti gotovi.
Na JBL mozes staviti JBL Top Clean ako ti to nije preveliko. Imam i ovaj fluvalov. Oba rade svoj posao. Ali dimenzijama ti je ovaj Eheim skim 350 daleko najmanji a ne kosta nista bitno vise od ova dva.

Offline IMara

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 05, 2014, 08:46:20 prijepodne »
Oh, thnx, ma kod mene bu radio 24 h dnevno na većem kornjačnjaku a i tamo je Eheimov kanister pa bus tim  kompletić a i cijena je prihvatljivija od kojekakvih DIY opcija.
Međutim za manji kornjačnjak tražim nešto što bi se moglo izvesti na JBL dimenzijama usisne cijevi a da ne zahtijeva još jedan kabel i ne zauzima previše mjesta, nešto nalik ovome: http://www.thereefshop.com.au/index.php?main_page=product_info&products_id=990 (hvala Smarky).

ja sam imao i takav prvo ali je puno veći, ružnije za viditi u akvariju a posebno bučniji u odnosu na ovog kojeg trenutno koristim

Offline Boetongo

• Novi član
  • *
  • Dob: 109
  • sadim travu - ali u akvariju

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Ožujak 05, 2014, 11:59:53 prijepodne »

ja sam imao i takav prvo ali je puno veći, ružnije za viditi u akvariju a posebno bučniji u odnosu na ovog kojeg trenutno koristim
nisam bas primjetio, cujem CO2 na difuzorima ali ne i skimer. Skimer se hoce cuti kad nakupi dosta smetja na sebe pa onda vise ne vuce dovoljno vode nego i zrak ali inace bas i ne.

Offline IMara

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 05, 2014, 12:14:02 poslijepodne »
nisam bas primjetio, cujem CO2 na difuzorima ali ne i skimer. Skimer se hoce cuti kad nakupi dosta smetja na sebe pa onda vise ne vuce dovoljno vode nego i zrak ali inace bas i ne.

meni se znao čuti ono kao da netko lijev vodu iz posude, ali to je ovisilo na koliko namjestiš da uzima vodu više gore ili dolje

Offline wickerman999

• Član redakcije
  • Trade Count: (+7)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
  • Rain can't soak what is not there...
« Odgovori #8 u: Ožujak 05, 2014, 13:08:17 poslijepodne »
A OVAK nekaj, samo s manjom bocom, npr. od jane sa širokim grlom...i onda samo narežeš češalj na grlu. I da, welcome back :)
Neki od mojih akvarija:
1 2 3 4 5 6 7 8

Offline Iris

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 05, 2014, 15:43:50 poslijepodne »
A OVAK nekaj, samo s manjom bocom, npr. od jane sa širokim grlom...i onda samo narežeš češalj na grlu. I da, welcome back :)

Zgodna ideja. Hvala. ;) U biti bum pogledala i u Bauhausu je'l ima kakva malo šira cijev od jbl-ove da ju provučem preko ove, cijev u cijevi,  da usisava i s površine...