Svibanj 13, 2025, 07:37:15 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: koliko moze skalara u 45 litarski akvarij  (Posjeta: 6804 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline pericasubasic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • uvik kontra!!!
Odg: koliko moze skalara u 45 litarski akvarij
« Odgovori #50 u: Veljača 15, 2014, 14:09:37 poslijepodne »
Bravo Damire.

Uvijek je suncano u Hercegovini..

Offline PeraCar55

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 24
« Odgovori #51 u: Veljača 15, 2014, 14:38:13 poslijepodne »
Za koje ribe se onda odnosi dvi litre vode po ribi ?

Vjerovatno za uginute.

To je glupost, riba nije statican objekt koji uvijek zauzima tocno odredjeno prostora ili litraze.

Riba mora imati prostor za kretanje. i lijevo i desno. i gore i dolje. i zaklon, i mjesto za sakrivanje, i sve. pa ti racunaj koliko velika riba ustvari treba prostora. a tek vise njih.

Naravno, to pocetniku daje laznu sliku o tome kako se ribe drze, ili kako ih se treba drzati, zato i imamo ovakve teme, i ovakva misljenja. A ribe se ionako kupuju iz kataloga, ili upiranjem prstom u akvarij i vikanjem - 3 ovakve, 4 ovakve, bez ikakve prethodne informiranosti i interesa da se prouci i pribavi sto treba, i onda nastaju problemi.

Sto se tice drzanja u trgovinama, ribama je to usputna stanica. Nazalost za vecinu njih, usputna stanica do vjecnih lovista.  :-X

Sto mislis gdje bi shopovi zavrsili, i koliko dugo bi postojali, kad bi ribe drzali u odgovarajucim uvjetima? Skalare u 300L, diskuse u 500l, hladnovnodne po vrstama u odgovarajucoj litrazi i sl..... Prosjecni shop bi trebao biti velicine prosjecnog trgovackog centra.

A ovako, u 50-60 litara koliko su oni akvarijici ide sve - skalari sa zlatnima, zlatne sa betama, bete s kornjacama, nije bitno, bitno da je u vodi. Ionako nece dugo. Ili ce se prodati (nadaju se), ili ce uginuti i idemo dalje.

I smjesno je ocekivati da ce prodavac u nekom shopu tu igrati ikakvu bitnu ulogu, njegovo je da proda i naplati. A s takvim "ocu to" pristupom, samo im se olaksava posao.
Svaka čast!
Enjoying cichlids...

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #52 u: Veljača 15, 2014, 22:00:00 poslijepodne »
lijepo su ti ljudi rekli, u 45 litara ne idu skalari, sad da li češ ih ti stavit ili ne, tvoj izbor... i ti staneš u sobu od 10 kvadrata, ali probaj boravit u njoj duže vrijeme pa me zanima kako bi se razvio, bez uvrede ali to je tako  ;)

Offline Kwan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #53 u: Veljača 16, 2014, 11:48:25 prijepodne »
Za koje ribe se onda odnosi dvi litre vode po ribi ?

2 litre po cm ribice ako već hočeš po nekim navodima kako se računa
no ni to nije pravilo jel svaka riba ima svoje potrebe,pogotovo kad pričamo o vrstama kao što su skalari.
po toj računici bi ti 40 litara trebalo za jednog skalara, ti nemaš to sigurno, jel tebi je staklo 45 litara zapremnine,
dok ti šljunak staviš filter uguraš nutra, i vode natočiš 1cm ispod vrha stakla već si pao ispod 35 litara
skalar jedan može tu stajat u sredini, no nemože se okrenuti niti zaplivati,a od peraje do peraje naraste 20cm u visinu i 15 u dužinu, koje su tvoje dimenzije stakla?
kad bi ribe,lajale,mjaukale i tulile, nebi ljudima na pamet padale takve nelogičnosti da ne velim gluposti, a u shopovima bi se nosili čepovi u ušima.
ako voliš akvaristiku i ribice, onda budi razuman i razmisli zašto te odgovaramo od te ideje!

Offline Kulikuli

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • nikad se nemoj predat osim kad moraš
« Odgovori #54 u: Veljača 16, 2014, 19:03:46 poslijepodne »
Meni nije jasno zašto se trudite uopće objašnjavati ??? Osobno ne odgovaram članovima sa ne ispunjenim profilom jer je evidentno i nebrojeno puta do sada se pokazalo kako takvi samo uzurpiraju prostor ovog foruma iz njima samo poznatih razloga. Nije mi jasno zašto takvi ne ispune svoj profil, jel ovako ne znam jeli muško, žensko, mlado, staro, od kud je i sl, čega se boje i od čega skrivaju, tajne službe ili cije, u mjesec dana otvoriti desetke tema sa nesuvislim pitanjima i očekivati suvisle odgovore, a vi ostali trudite se objasniti i trošiti vrijeme. Ja ne ću !

Offline ciko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #55 u: Veljača 16, 2014, 20:33:31 poslijepodne »
Meni nije jasno zašto se trudite uopće objašnjavati ??? Osobno ne odgovaram članovima sa ne ispunjenim profilom jer je evidentno i nebrojeno puta do sada se pokazalo kako takvi samo uzurpiraju prostor ovog foruma iz njima samo poznatih razloga. Nije mi jasno zašto takvi ne ispune svoj profil, jel ovako ne znam jeli muško, žensko, mlado, staro, od kud je i sl, čega se boje i od čega skrivaju, tajne službe ili cije, u mjesec dana otvoriti desetke tema sa nesuvislim pitanjima i očekivati suvisle odgovore, a vi ostali trudite se objasniti i trošiti vrijeme. Ja ne ću !

Upravo jesi   :D