Evo mog problema.
Imam akvarij od 100l nešto duže od godinu dana. Kupio sam ga u Bauhausu i sa njime je u kompletu bio filter i grijač. Sve je to funkcioniralo dobro, ali mi je voda stalno bila puna nekih sitnih čestica. Biljke su mi rasle ko lude. Svaki mjesec prilikom čišćenja akvarija morao sam po priličnu količinu biljaka bacatijer su rasle ko lude( vodena kuga i skalareva trava uglavnom, te još neke kojima neznam ime). Želeći se riješiti čestica u vodi, a i po savjetu nekih akvarista, nabavio sam Tetrin vanjski filter Tetratec za akvarije od 100-120 litara. Pri tome rečeno mi je da se ti filteri čiste svaka 3-4 mjeseca. Nakon prvih mjesec dana primjetio sam da je protok vode kroz filter postao zanemariv. Filter sam detaljno očistio skupa sa cijevima i ostalim priborom. Takvo čišćenje ponavljam svaki mjesec, jer se protok toliko smanji da se voda gotovo više i ne cirkulira.
Ali, sve to uopče nije problem. Problem je to što su mi biljke postupno nakon izmjene filtera prvo počele slabo rasti, a u posljednje vrijeme primjećujem da je skalareva trava počela frkati vrhove, vrhovi vodene kuge žute, a listovi ove treće biljke lagano počinju truliti.
E sada. Dal iko ima ideju u čemu je problem. E skoro sam zaboravio, za čitavo vrijemebroj riba se nije mjenjao niti sam imao ikakvih problema sa njima!!!
Unaprijed zahvaljujem na pomoći.