eh, taj 4s.....fotke ti nisu bas najbolje, ja tu ne vidim nikakvo zutilo.
No, imas GDA po staklu sto je vise ili manje normalna pojava, pogotovo ako imas direktno suncevo svjetlo koje dopire do akvarija. Ili u tvom slucaju puno svjatla a sve samo nisko bilje. To rijesis redovitim brisanjem, otocinclusima ili jos bolje, nabavi par nerita puzeva jer ne znam kaj bi ti barbusi rekli na otice. Ako te tjesi, ima je i kod mene i brisem staklo kad mjenjam vodu.
Ova crna po kamenju opet nije tako strasna. Izvadi, oribaj i vrati natrag. Ili nemoj, ne izgleda tako lose zapravo i koliko vidim uopce ti se ne siri na podlogu. Ja sam uvijek imao i imam i dalje nesto crne po mrtvim stvarima u akvariju.
No ne vidim ju nigdje po bilju tako da ne kuzim cemu tolika drama jucer.
Zapravo relativno vrlo uredan akvarij, ono kaj me najvise bode u oci je ovaj ovako skroz neucinkovito smjesten difuzor. Stavi ga negje otraga kod filtera tako da ti izlaz i filtera to cim vise raznosi po akvariju i poboljsa otapanje CO2. Jer gle, tvoj DC je ono, lubenica zeleni, skoro pa plavi. I stavi ga vise, nekih 10cm do povrsine. Ne znam da li ima kakve veze sama povrsina preko koje se izmjenjuje to ali moj nikad nije toliko napunjen vodom.

ovo je iz faze sa manje svjetla ali vidis koliko ima zraka u njemu. Ponavljam, nisam siguran jel to uopce bitno.
I jel imas ti tu kakvih corydorasa ili nesto slicno. Jer vidim samo 6 barbusa i moguce je da ti dio hrane koji potone ipak ostane negdje u toj travurini i da oni ne pokupe sve pa da ti je to uzrok za 40ppm nitrata jer po tvojem doziranju i sa ovih par riba nema sanse da imas 40ppm.