Srpanj 15, 2025, 01:50:15 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ehh pocetnicke muke 60l  (Posjeta: 19433 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Ehh pocetnicke muke 60l
« Odgovori #100 u: Ožujak 06, 2015, 16:10:40 poslijepodne »
Zato ajmo igrati na sigurno prvo.

ajmo..nek riješi co2 ili nek smanji rasvjetu il fotoperiod, pa ćemo onda o gnojivu..
ili..još bolje nek stavi sliku da vidimo kolko bilja ima unutra i koji su problemi  :up:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #101 u: Ožujak 06, 2015, 16:46:59 poslijepodne »
da, slazem se, neke slike bi pomogle.

Offline VEDRINEC

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #102 u: Ožujak 06, 2015, 16:52:47 poslijepodne »
Ok,poslikam danas,kazem zasto bi c02 bio problem c02 je sa limunskon stabilan ide cjelo vrijeme 1-2 mjehurica u sekundi,ako je drop checker zelen trebalo bi biti ok,poslikam pa cemo prokomentirat.
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila !!!

Offline artal

• Punopravni član
« Odgovori #103 u: Ožujak 06, 2015, 17:11:40 poslijepodne »
uh nisam ni skužio da je diy co2, stvarno nije lako da to zadovolji co2 potrebe u odnosu na ovo svjetlo. Kako topiš co2?
Nestabilan co2 sam po sebi može stvoriti probleme (vjerojatno ti ih i stvara), a to žutilo točno ispod svjetla zvuči mi kao da nečega fali bilju prije nego da ima viška.

U svakom slučaju mislim da je to previše svjetla, posebno za diy co2. Sad ili ćeš kako je cann rekao probat riješit pravi co2 sistem ili možda probat sa jednom lampom. Ali definitivno za što se odlučiš ja bi prešao na nekakav EI režim uz tjedne izmjene vode od 50%.
Razlika između genijalnosti i gluposti je ta da genijalnost ima granice

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #104 u: Ožujak 06, 2015, 17:24:08 poslijepodne »
zutilo zvuci kao da fali zeljeza. Sto moze biti (ne mora) ako dodaje makro i mikro u isto vrijeme jer se zeljezo kao nestabilno voli vezati na fosfate.
CO2 sa limunskom nije problem jer to je stabilno, ne bas dugotrajno, ovisi koliko pustas, ali dok traje je prilicno konstantno. I ja imam to vec skoro 2 godine. Moze biti da ga ne pusta dovoljno jedino.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #105 u: Ožujak 06, 2015, 17:26:49 poslijepodne »
stabilan ide cjelo vrijeme 1-2 mjehurica u sekundi,ako je drop checker zelen trebalo bi biti ok

opet se ponavaljam..zeleni dc, nije ok..to je negdje između 15-20ppm, što s obzirom na svjetlo premalo...
moraš ga gurat prema žutom..mora bit žućkast, što je onda nekih 25 ppma-a..

Offline VEDRINEC

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #106 u: Ožujak 06, 2015, 20:47:11 poslijepodne »

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #107 u: Ožujak 06, 2015, 21:53:09 poslijepodne »
eh, taj 4s.....fotke ti nisu bas najbolje, ja tu ne vidim nikakvo zutilo.
No, imas GDA po staklu sto je vise ili manje normalna pojava, pogotovo ako imas direktno suncevo svjetlo koje dopire do akvarija. Ili u tvom slucaju puno svjatla a sve samo nisko bilje. To rijesis redovitim brisanjem, otocinclusima ili jos bolje, nabavi par nerita puzeva jer ne znam kaj bi ti barbusi rekli na otice. Ako te tjesi, ima je i kod mene i brisem staklo kad mjenjam vodu.
Ova crna po kamenju opet nije tako strasna. Izvadi, oribaj i vrati natrag. Ili nemoj, ne izgleda tako lose zapravo i koliko vidim uopce ti se ne siri na podlogu. Ja sam uvijek imao i imam i dalje nesto crne po mrtvim stvarima u akvariju.
No ne vidim ju nigdje po bilju tako da ne kuzim cemu tolika drama jucer.
Zapravo relativno vrlo uredan akvarij, ono kaj me najvise bode u oci je ovaj ovako skroz neucinkovito smjesten difuzor. Stavi ga negje otraga kod filtera tako da ti izlaz i filtera to cim vise raznosi po akvariju i poboljsa otapanje CO2. Jer gle, tvoj DC je ono, lubenica zeleni, skoro pa plavi. I stavi ga vise, nekih 10cm do povrsine. Ne znam da li ima kakve veze sama povrsina preko koje se izmjenjuje to ali moj nikad nije toliko napunjen vodom.

ovo je iz faze sa manje svjetla ali vidis koliko ima zraka u njemu. Ponavljam, nisam siguran jel to uopce bitno.

I jel imas ti tu kakvih corydorasa ili nesto slicno. Jer vidim samo 6 barbusa i moguce je da ti dio hrane koji potone ipak ostane negdje u toj travurini i da oni ne pokupe sve pa da ti je to uzrok za 40ppm nitrata jer po tvojem doziranju i sa ovih par riba nema sanse da imas 40ppm.

Offline VEDRINEC

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #108 u: Ožujak 07, 2015, 14:16:30 poslijepodne »
A di bi to c02 trebaostajati panemrem ga staviti nasred akvarija,ako ga stavim iza filter nemacirkulaciju tamo usmjerenu nit se moze usmjeritprema tamo

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #109 u: Ožujak 07, 2015, 14:37:22 poslijepodne »
pa ne vidim bas na slici kako i gdje ti je izlaz filtera ali u principu ga stavis tako da su mjehurici koji izlaze iz difuzora na udaru struje koja izlazi iz filtera jer to pomaze otapanju. Ovako je tebi akvarij kao mineralna a DC taman skroz, uopce ti to nije ucinkovito, CO2 pici kao lud a ne otapa se bas nego sve ide na povrsinu. Ako ne mozes to drugacije rijesiti probaj umjesto difuzora staviti ljestve ili JBL taifun. Badava ti x konstantnih mjehurica u sekundi ako je iskoristivost 10%.