Srpanj 07, 2025, 19:48:21 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Rogolist  (Posjeta: 791 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goran_2711

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Rogolist
« u: Ožujak 31, 2006, 21:15:00 poslijepodne »

Neznam latinski naziv, al mislim da znate o čemu pričam.

Ćuo sam da raste ko šašav i da pokrade svu hranu algama, a to je nešto što meni treba za moje jezero. Ove godine će prema mojim procjenama lopoči zatvorit barem pola površine jezera, tu je i mostić u izgradnji koji će pravit sjenu- znaći puno manje svjetla za alge, a ifilter je u planu, za UV je velki upitnik. No još bi htio da nešt poždere sve hranjivo iz vode pa da se te proklete alge svedu na minimum ako ne i 0.

Moje je pitanje na kojim temepraturama rogolist živi? Zabrinjava me zima. I jš nešto bitnije: koliko je otporan na kojie? Ljdi moji te ribe su ko krave sve živo požvaču, osim lopoča, valjda im je prežilav. Lani su mi skroz uništili lokvanje. Ali ja njih jako volim pa im oprostim, al nebih da mi se jezero pretvori u 6000Lkašiceod rogolista .

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Rogolist
« Odgovori #1 u: Travanj 01, 2006, 10:56:00 prijepodne »
Rječ JE O CERATOPHILUM DEMERSUM-u. Biljka je "žilava" pa mislim da bi to trebalo funkcionirati,na kraju,rastu i po prirodnim jezerima,pa ako ga ne istrjbe amuri i šarani teško da će tvoji koi-i. P.S I ja pravim vrtno jezero,samo puuuno manje, od 1500 L,pa ako imaš vremena,daj molim te pogledaj moju temu pod BILJKE,zove se VRTNO JEZERO,a vezano za alge. Unaprije hvala.
M

Offline MAXIMUS

• Punopravni član
Rogolist
« Odgovori #2 u: Travanj 01, 2006, 10:58:00 prijepodne »
Raste jako brzo,a kako se ne smrzne u prirodnom jezeru neće ni kod tebe,jer se vjerojatno radi o dubljem jezeru(6000L!!!!).
M

Offline goran_2711

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Rogolist
« Odgovori #3 u: Travanj 01, 2006, 20:52:00 poslijepodne »

Tak je, od 0,5-1,5m dubine, ono odokativno, ja sam 1,85, a kad si stanem u nutra negdje mi je do ramena.

Nego sad bi prosil nekog tko ima jedno dvoje tčke toga, a da mu je viška nek mi se javi.