Za takve tankove su najbolji nano grijači od cca 5 do 10W. Druga stvar koji možeš koristiti je grijaća folija koju možeš staviti ispod akvarija (imaš ih na eBay, a imaš i jednu firmicu u Dugavama koja prodaje stvari za grijanje a nađe se tamo i stvari za teraristiku, folija se zove Ultratherm Happy Hamster)...
Prošle godine sam se počeo igrati sa bettama i više manje sam prezimio bez korištenja grijača, doduše oscijalcije u temperaturi zraka nisu prelazile 5C, pa su moja iskustva vezana uz grijače drugačija od većine drugih, ali ako si se već odlučio na korištenje grijača, imaš nano grijače u ZOO Viliju, mislim da je po svojim dimenzijama manji od 10cm i nema regulaciju nego drži temperaturu na 25C.
Što se filtera tiče, on je nepotreban, ali ako baš želiš koristiti neki nano fiter imaš kutne zračne filter na eBay-u ili probaj koristiti Atmanov mini fiter ATF 300
Ono na što trebaš obratiti pažnju je priprema vode. Bette jako vole tamniju vodu (black wather ekstrakt), a to možeš postići i sa lišćem cattape, oraha, hrasta ili češerima johe. Ako koristiš plutajuću hranu tada vrlo lako možeš dozirati količinu hrane koju bettan pojede pa neće biti ni previše smeća u akvariju, odnosno neće se kvariti kvaliteta vode, no svejedno preporučujem izmjenu vode sa usisavanjem dna barem jednom u 10 dana da ne bi s vremenom došlo do pojave bakterijskog truljenja peraja ili odinuma, koje je ponekad jako teško primjetiti na vrijeme. Ako je bettan dužih peraja onda preporučujem i dodavanje soli prilikom izmjena vode, jer bi na taj način trebalo biti spriječeno savijanje peraja.
U svakom slujaju, na Betta Svijet portal ima dosta korisnih članaka pa baci oko tamo, možda dobiješ kakvu novu ideju