Kolovoz 02, 2025, 17:37:21 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: t5 grla  (Posjeta: 915 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cactus

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Neo
t5 grla
« u: Listopad 21, 2013, 15:03:35 poslijepodne »
kupio sam grla, krenuo spajat rasvijetu, međutim tako me iživcirao taj način spajanja grla i žice da je to nemoguće, pa da nisu mogli stavit dva _srana :-X šarafa za zategnit te žice i da drži, nego neke hvataljke pa po sto puta dok ne uhvati, promijenio četri vrste žice različitih debljina, za nevjerovat, samo me zanimaju vaša iskustva kad se sve to sastavi da li zna ispast žica iz te "famozne hvataljke >:(" kad ja sve to pospajam i zaljepim pošto je poklopac od forexa?????

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: t5 grla
« Odgovori #1 u: Listopad 21, 2013, 15:39:49 poslijepodne »
kruta zica od 0.8 kvadrata skroz cvrsto drzi u tome. Naravno, ako si u medjuvremenu to razvalio gurajuci i cupajuci zicu nekoliko puta onda mozda i ne vise.

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #2 u: Listopad 21, 2013, 17:32:24 poslijepodne »
nekao sam uspio, i zalijepio sa pištoljem za ljepljenje da ne ispadne, još samo testirat

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Listopad 21, 2013, 20:14:13 poslijepodne »
ako popusti ja rastavim grlo koje se rastalja laganim pritiskom šarafcigera i onda sa tim istim šarafcigerom ispravim "limić" i onda drži ko ludo.
btw ja sam za rasvijetu prvo koristio krute žice, koje mi se nisu pokazale dobre, i sad sam prešao na licnaste i ja zadovoljan.  :)

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #4 u: Listopad 21, 2013, 22:29:05 poslijepodne »
neznam zašto, ali mislim da mi je bestaraga nestao post gdje sam objasnio kako se to radi sa licnastom žicom .. ;)

a jednostavno je .. :)

licnastu žicu treba samo "ogoliti" cca 1 cm i prijeći lemilicom ... i dobiješ "kruti" dio koji ulazi u takve kontakte ..  :up:
uvijek dostupan na [email protected]

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 21, 2013, 23:23:21 poslijepodne »
moze i tako, ali opet se piga tamo di nije lemljena. Ne kuzim di je problem kupiti par metara zice, pa nije od zlata. Zidni telefonski kabel savrseno odradjuje stvar a kosta nista i ima ga na svakom cosku.

Offline Beri

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #6 u: Listopad 22, 2013, 03:57:17 prijepodne »
Dodatnu rasvjetu sam izvodio krutim žicama , predebelim za hvataljke grla. Nakon cjelodnevne borbe čovjeka i zvijeri kolega električar mi je izbrusio (stanjio) krajeve žica nakon što me dobro ismijao.Stavio je brusni kamen na bušilicu i  za minutu  stanjio  krajeve koji sad drže  .
Naravno da sam bio skeptičan dal će čvrto držat pošto sam ih gadno razlokao predebelom žicom. Mislim da je bila 0.8 kvadrata promjera a trebalo je 0.5 kvadrat kojeg nema za kupit . Na kraju sve čvrsto drži i klapa.
« Zadnja izmjena: Listopad 22, 2013, 04:00:30 prijepodne od Beri »

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #7 u: Listopad 22, 2013, 08:42:48 prijepodne »
moze i tako, ali opet se piga tamo di nije lemljena. Ne kuzim di je problem kupiti par metara zice, pa nije od zlata. Zidni telefonski kabel savrseno odradjuje stvar a kosta nista i ima ga na svakom cosku.

ne piga se nigdje.. ;)  ... spojio sam ih tako na stotine... da ne kažem tisuće...  :)

a tako tanke krute žice jako lako pucaju dok se radi s njima, a nećeš u akvarij stavljati 1,5 kvadrat .. ;)  ... ili hoćeš ?  :D
uvijek dostupan na [email protected]

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Listopad 22, 2013, 11:43:37 prijepodne »
nema sanse da puna bakrena zica pukne osim ako se ne presavije preko nekoliko puta na istom mjestu ili ako se opako razvuce a nijedno nije bas potrebna radnja prilikom izrade rasvjete.

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2013, 11:51:35 prijepodne »
ja sam imao slučaj da su mi žice na prijelazu sa statičnog na vrata, ili ti poklopac na šarkama puknule zbog učestalog otvaranja i zatvaranja poklopca, iz tog razloga sam prešao na licnaste, milsim 20kn 10 metara licnaste, ali pogodna za jača opterečenja,toplinu i hladnoću.
kupio u bauhausu i mislim da se isplati...

Offline cactus

• Punopravni član
  • Neo
« Odgovori #10 u: Listopad 22, 2013, 15:36:51 poslijepodne »
najbolja je ona od telefona 0,8 kvadrata, malo deblja od običnog telefonskog