Hmmm, u ovome prvome spoj rajskih riba i trichogastera (pogotovo ako su trichopterus koji su malo "žešći" od leerija) bi ti mogao bit problematičan ako bi kad narastu tu bilo dosta muškića. Te ribe znaju bit dosta teritorijalne, a kako su dvodihalice sve će dosta bit pri vrhu i u tako malome akvariju po meni to i nije baš najbolje rješenje. I sama ta litraža je knap samo za jedan par tih riba - znači ja bi ostavio ili par rajskih ili par trichogastera.
Osobno bi ja corydorase stavio u prvi akvarij (nakon što bio maknuo par trichogastera ili paar rajskih) jer bi tako na taj način popunio dno sa njima. Pa bi par dvodihalica lijepo obitavao pri vrhu/sredini, a cordorasi u donjem planu bi se igrali.
I prvi akvarij ti ima malo prejak protok vode za dvodihalice koje u prirodi žive u barama praktički. Oni su navikli na nešto mirniji tok i ta pumpa od 300L/h je po meni isto malo prejaka za takav setup. Kod njih je vrlo lako primjetit da kada naiđu direktno na strujanje vode, da ih struja baš lijepo odnese i ne mogu se lako otprijeti tome.