Srpanj 25, 2025, 06:11:43 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kad bi bilo, onda bi bilo  (Posjeta: 5738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline goran_2711

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Kad bi bilo, onda bi bilo
« u: Ožujak 24, 2006, 22:14:00 poslijepodne »

Budući sam planirao aq i pojavio se blog, odlučio sam spojit ugodno s možda jako korisnim. Svoje planove sam odlučio podjelit s vama pa možda nešto i naučim.

Jedan linkda me bolje razumijete.

U kratko: Rio 125, gusto zasadjen, pokušao bih se držat J. Američkog podneblja.

Evo što bih ja stavio u taj aq:

par do dva ramireza, kao glavne face u aq

jato od nekih 15-20 kardinal tetri, da ljudi kažu vauuu kad vide aq

i nekoliko puževa jabučara koji bi se brinuli za čistoću, zanm da nisu brzi ko korići al kod mene su se pokazali kao marljivi žderači algi i ostataka hrane

Kaj vi mislite o tome?

Svi prjedlozi i kritike su dobrodošli, a pogotovo iskustva ljudi koji i sami imaju ili su nekad imali ta predivna stvorenja. Zanimaju me vaša iskustva, kakve ste uvjete imali u svojim akvarijima, dali ste možda imali ramove i kardinalke skupa, kavi su kao sustanari, da li su vam se možda ramovi mrijestili i vaša iskustva uz to, da li će kardinalke pojest male ramove itd......????.....????

Najviše me zanimaju vaša iskustva, toriju sam prožvakao već bezbroj puta, al svi znamo da teorija baš ne funkcionira uvjek najbolje u praksi.

Jedva ćekam vaše odgovore.

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Ožujak 25, 2006, 21:35:00 poslijepodne »

Kad sam rekao da jedva čekam vaše odgovore nisam mislio da ćete tolko navalit .

Znam, neda vam se čitat moj blog , pa nemorate. Poanta je mog pitanja da saznam kak osigurat što kvalitetnije uvjete za te stvorove koji mi se toliko sviđaju. Jednostavno ne kužim kad ljudi kažu npr.: Ramove možeš držat i u tvrđoj vodi, čak ti pH može biti iznad 7, samo ti se onda neće mrijestit ili ti se ikra neće izleć. ili Možeš ih hranit nekom hranom, to ti je skroz ok, ak hoćeš da ti se mrijeste, e onda ih nemoj hranit s tim, nek s ovim.

Mislim da je glavni pokazatelj stanja u kojem se životinje nalaze njihova sposobnost za razmnožavaje, jer samo životinje u najboljoj formi, kvalitetno hranjene i s odličnim uvjetima se mogu razmnožavati u zatočeništvu. Mislim da smo im to dužni osigurati, kad ih već držimo za kućne ljubimce.

Meni je razmnožavanje mojih kućnih ljubimaca i preživljavanje glavni pokazateljkvalitete uvjeta u kojima ih držim.

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 25, 2006, 21:38:00 poslijepodne »
Ispravak: Meni je razmnožavanje mojih kućnih ljubimaca i preživljavanje njihovih maladunaca glavni pokazatelj kvalitete uvijeta u kojima ih držim.,

Offline murk

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Ožujak 26, 2006, 10:29:00 prijepodne »
istina blog je dugacak ali citao sam malo jako mi se svidja na slici ona mala trava? koju bi ja htio imati u mom akvariju. a sto se tice mali ribaca ja ih isto volim imati i to mi je ono najljepse kad vidim da imam male u akvariju
tko zna zna, ko nezna dva

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 26, 2006, 15:37:00 poslijepodne »
Hvala murk

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #5 u: Ožujak 29, 2006, 15:14:00 poslijepodne »

Ramovi ili bilo koji drugi patuljasti ciklidi su po meni obavezni inventar bilo kojeg JAM akvarija sa jatom neonki... još uz njih - rineloricarie, corydorasi, poneka dijamantna tetra..niakkve probleme nećeš imati u toj kombinaciji

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Ožujak 30, 2006, 08:33:00 prijepodne »

a u mojem blogu možeš čitati o mrijestu Apistogramma Nijsseni, razmnožavanje patuljastih ciklida ti je slično...

izrazito mekana voda, niski ph, česte male izmjene...treset...

svi ti ti patuljci vole gusto zasađen akvarij...
Pustike, Turopolje

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 31, 2006, 20:40:00 poslijepodne »

Puno hvala.

Ninci pročitao sam cijeli tvoj blog i baš mi je drago zbog tvojih apistrogamma, samo se nadam da će se dečko oporaviti.

Nego da pitam: treset samo nagurat u filter ili (mislim da sam negdje pročitao) ga stavit i u podlogu?

Gdje god sam vidio ramove u pet shopovima svi su bili isti, osim što su neki bili jasno obojeni, a neki koda su izbljedili u pranju, jel to razlika muški ženski ili to nema veze (govorim o neodraslim ribicama)?

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #8 u: Travanj 03, 2006, 08:37:00 prijepodne »

Ukradeš mami jednu čarapu-hulahopku, najlonku... i u nju uguraš malo treseta,zavežeš i odrežeš i baciš višak, pa stavi u filter pomogučnosti na mojesto gdje već izlazi čista voda,ili bliže tom djelu. U125l mislim da bi išla manja šaka treseta bez problema.

Ja ga ne stavljam u podlogu.

Imam corydorase i jednu jegulju koja se zakopava, sve bi mi odmah razmutili...mislim da u podlogu nije dobra ideja.

Pa naravno da ćeš kupiti ove jasnije obojane jer su ramovi sami po sebi osjetljive ribe, znaći kupi što manje iškoiranu=bljeđu ribu.

Ne, nije to razlika u spolu nego u kondiciji i zdravlju ribe.

Razlika ti je u biti u leđnoj peraji, mužijaci najčešće imaju prva tri špica na peraji duža i u crnoj točki na tjelu nemaju plavkaste ili ljubičaste točkice ( ukoliko se to uopće može vidjeti kod mladih ribica).

Danas je malo problem s razlikovanjem mužijaka jer su ribe toliko genestski ukakane da je ženka vrlo slična mužijaku.

I ja sam imala u više navrata ramove, ako nisuuginuli sami od sebe, bez nekih znakova bolesti onda su ih zatukle apistogramme pri mrijestu.
Pustike, Turopolje

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 03, 2006, 14:30:00 poslijepodne »
Puno hvala.