Srpanj 06, 2025, 16:01:26 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: gnojivo  (Posjeta: 827 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline murk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
gnojivo
« u: Ožujak 19, 2006, 16:04:00 poslijepodne »

dali mi moze netko reci kakvo je to gnojivo (dali postoji u tabletama) ako ima neko neku sliku.

imam 250 litara, co2 , i cirka oko 15 biljaka pa me zanima dali je to prijeko potrebno? akvarij je u tom stanju dva tjedna pa su biljake u stanju "mirovanja"?
tko zna zna, ko nezna dva

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
gnojivo
« Odgovori #1 u: Ožujak 19, 2006, 21:34:00 poslijepodne »
Imaš za biljke podlogu, koja se stavlja ispod pijeska/sljunka (od više proizvođača).
Ima gnojivo u tabletama i to Tetrino (Initial sticks), a čini mi se da ima i od drugih proizvođača.

Biljkama treba neko vrijeme da "krenu". Osobito ako su kupljene u Zoo-shopu, koji nabavlja večinom od uzgajivača koji ih uzgajaju u zraku, pa im treba vremena da se prešaltaju na vodu (večina akv. biljaka je močvarno bilje, koje raste i u vodi i na suhom).
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline D.I.T.

• Punopravni član
gnojivo
« Odgovori #2 u: Ožujak 19, 2006, 22:12:00 poslijepodne »
Gnjojivo u tabletama je po meni totalno nepotrebno...ja sam držao i najzahtjevnije biljke, a da nikad tabletu u tank nisam stavio...imaju one dovoljno hrane u podlozi. Po meni, dodavati samo tekuće gnjojivo...
Zagreb/Ravnice

Offline murk

• Punopravni član
gnojivo
« Odgovori #3 u: Ožujak 21, 2006, 06:51:00 prijepodne »

stavio sam tu podlogu od sere pa me zanima sada za to gnojivo (imam i co2 carbon plus) znaci bolja stvar je tekuce gnojivo?

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
gnojivo
« Odgovori #4 u: Ožujak 21, 2006, 09:49:00 prijepodne »

Pod biljke koje imaju veliki, jaki korijen (tipa cryptocorine) bi trebao jednom mjesecno ubaciti gnojivo u tableticama kod korijena ( ja koristim florenette A). Biljke uzimaju "hranu" i preko listova. Za to ti je potrebno tekuce gnojivo (koristim nutrafin plant gro).

Co2 ce ti imati funkciju ako imas dovoljno svjetla, ti bi trebao imati oko 120-130W svjetla (0.5W po litri)...inace pricekaj jos tjedan, dva prije nego pocnes gnojit da se biljke prime.

Edited by: LP25

Offline D.I.T.

• Punopravni član
gnojivo
« Odgovori #5 u: Ožujak 21, 2006, 11:45:00 prijepodne »
Citat: murk

stavio sam tu podlogu od sere pa me zanima sada za to gnojivo (imam i co2 carbon plus) znaci bolja stvar je tekuce gnojivo?

Da bolja je jerhraniš sve biljke s njim...ako ti se da stavljaj i tablete, al ja osobno nikad nisam vidio potrebu za tim, pogotovo još imaš tu aktivnu podlogu od sere...
Zagreb/Ravnice

Offline murk

• Punopravni član
gnojivo
« Odgovori #6 u: Ožujak 21, 2006, 16:55:00 poslijepodne »
dali je ko radio sa Easy-Life ProFito i dali je to dobra (imam mogucnost to kupiti po jeftinijoj cijeni)