Srpanj 13, 2025, 11:34:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: uzbuna  (Posjeta: 957 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline duda

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
uzbuna
« u: Ožujak 20, 2006, 22:36:00 poslijepodne »
LJudi pomozite neznam šta da radim više probat ću opisat ukratko: imao sam problema sa algama onim smeđim dlakavim bujale su po biljkama Hrvoje mi je poslao pismo kako da sredim promijenit dio vode; oprat korijen, na2sata isključit svijetlo, očistio dno sam i nakon par dana ponovit postupak. OK sad nema algi riješeno nakon toga PH nikako da se sredi stavio sam PH MINUS u vodu imam CO2 marke (FERPLAST) sa bocom unutra mi ide šećer i 3 praha označeni sa a b c ni sa njim više stvar ne funkcionira odjednom ph je skočio na 7.5 i neće da se spusti. Akvarij je od 60 lit imam ga 5 mijeseci, promijenio sam i karbon kupio i stavio Bactozym TETRA kapsule u filteri opet ništa. šta više da radim jednostavno nije mi jasno molim vas pomozite.

Offline zekoslav

• Punopravni član
  • **
uzbuna
« Odgovori #1 u: Ožujak 21, 2006, 14:51:00 poslijepodne »

Ako se radi o Zagrebaackoj vodi to je sasvim normalno da PHbude 7,5. Kolika ti je tvrdoca vode?

Bactozym kapsule su za razvijanje tzv"pozitivnih bakterija"

Sve ostalo sto si stavio u vodu je ok.

Moj savjet je da pogledas kolika ti je tvrdoca(test je nesto skuplji), pustis da se voda u akvariju zaciklira. Koje ribe imas u akvariju ili namjeravas imati? Edited by: zekoslav

Offline kiki

• Punopravni član
  • **
uzbuna
« Odgovori #2 u: Ožujak 21, 2006, 15:23:00 poslijepodne »

Citat: duda
LJudi pomozite neznam šta da radim više probat ću opisat ukratko: imao sam problema sa algama onim smeđim dlakavim bujale su po biljkama Hrvoje mi je poslao pismo kako da sredim promijenit dio vode; oprat korijen, na2sata isključit svijetlo, očistio dno sam i nakon par dana ponovit postupak. OK sad nema algi riješeno nakon toga PH nikako da se sredi stavio sam PH MINUS u vodu imam CO2 marke (FERPLAST) sa bocom unutra mi ide šećer i 3 praha označeni sa a b c ni sa njim više stvar ne funkcionira odjednom ph je skočio na 7.5 i neće da se spusti. Akvarij je od 60 lit imam ga 5 mijeseci, promijenio sam i karbon kupio i stavio Bactozym TETRA kapsule u filteri opet ništa. šta više da radim jednostavno nije mi jasno molim vas pomozite.

ali zasto ti je ph od 7.5 problem?