Srpanj 12, 2025, 20:06:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Vrucina  (Posjeta: 2001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IvanZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Dubrava
Vrucina
« u: Lipanj 21, 2013, 12:19:50 poslijepodne »
Zanima me kolike su vam temperature u akvariju za vrijeme ovih vrucina?

Naime ja u stanu nemam klimu tako daje temp. 35-37 ako je komp upaljen jos i vise, a u akvriju je 30, sa ventilatorom uspijem spustit na 28 C maks.

Zanima me koja je gornja granica temperature koju nebi smio preci jer bi se mogli desit gubitci.
Ne ostavljajte nista nedovrs

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
Odg: Vrucina
« Odgovori #1 u: Lipanj 21, 2013, 13:15:43 poslijepodne »
Imam police,i na najgornjoj polici je 25,a na najdoljnjoj 23,ne hladim sa nicim,samo akvarije drzim u podrumu  :up:

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #2 u: Lipanj 21, 2013, 13:30:11 poslijepodne »
Imam police,i na najgornjoj polici je 25,a na najdoljnjoj 23,ne hladim sa nicim,samo akvarije drzim u podrumu  :up:

A jest što volim šaljivđije.  :)

Samo ventilatori i u moru je 27.  Danas ide još jedan pa se nadam 26 C.

A kad smo kod šaljivđija, u mojem drugom je 30 i ne zabrinjava me.  - Tam su diskusi :))
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline Vran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #3 u: Lipanj 21, 2013, 13:36:57 poslijepodne »
A možda mu je isplativiji kupiti i najskuplji cooler nego kopati podrum.
Humor prenosi dušu preko ponora i uči je da se igra vlastitom boli. -Anselm Feuerbach

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #4 u: Lipanj 21, 2013, 13:45:00 poslijepodne »
Ma ne treba kopati,svaka skoro zgrada ima skloniste,a neke garaze,samo se treba preseliti  :D :D

Svako ljeto uvijek iste teme i problemi,iako je vec rijeseno da ce mali ventilatori fino skinuti temperaturu,da ce se ispravanje vode malo povecati,i jos jedino dodati zracni kamen da malo vise kisika ubaci i poboljsa izmjenu plinova i stvar rijesena
Cak iako bude 29 u slatkome,mislim da nece biti problema,jer ribe su jako prilagodljive,jedino sto im smeta je nagla promjena temperature i manjak kisika,ostalo nije problem

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Lipanj 21, 2013, 17:50:08 poslijepodne »
kod mene u morskom je trenutno oko 27 C, stim da mi hladi jedan ventilator 12ica, a bez njega je dosegnulo skoro pa i 30 ali uspio sam na vrijeme ubacit ventic.. u planu je takodjer jos jedan, pa se nadam nizoj temp..

a sto se tice maximalne temp u morskom, mislim da dolaze problemi od 30 pa na dalje stupnjeva, posebno ako se imaju neki zahtjevniji koralji tvrdi, poput akropora i td.. a sto se tice riba, mislim da je stvar ista, pocinju teze disati i tu dolaze problemi. zato smo tu, pa mozemo osigurat 1 do 2 ventilatora, pa snizit temp bar za nekoliko celzijusa.

ali dobro ipak dolazi sljedeci tjedan, posebno u unutrasnjosti, najavljuju pad temperatura cak za 10ak stupnjeva.. tak da taj iduci tjedan nece bit problema. i oni koji nisu se pripremili za vrucine, mogu to iduci tjedan uz ugodne temp.. ;)