Evo malo odgovora iz osobnog iskustva..
naime čisteći akvarij tuti completi,novi scape i tako to slušao ja pucanja kao i vi,ali životinja je nevidljiva....
naime mantis shrimp ili po naški kozorepac mix između bogomoljke i shrimpa

inače ne spada ni u rakove ni u shrimpove...mantis ili ti ga kozorepac jedna je od najinteligentnijih morskih stvorenja

vidi 100 000 različitih boja (10 puta više od čovjeka) inače je momentalno u fokusu istraživanja ponajprije radi vida jer ima najsloženije oči na planeti zemlji

sa njim u usporedbi je i teleskop HUBBLE mala beba

oči može pomicati isto kao i kameleon ,samo vidi i boga i isusa za razliku od njega

nadalje puca brzinom od 85 km/s (sekunda) to su usporedili sa brzinom mislim puške malokalibarske calibra

6.55 ili tu negdje
otpor vode za njega je mala beba,može bez problema razbiti staklo na akvariju i do 10 mm,zato ga inače drže u akvarijima od plexia,
moj akva je 19 mm

pa sam bio miran

pravi je tiranosaur rex u morskom svijetu ,stalno gladan,carnivor (mesožder)
raskopavajući akvarij i vadeći zadnji kamen ....veliku ploču sam ispustio kad se odjednom provuklo (jako je brz)nešto ko stonoga...crno

bacio kamen i polako kad sam došao sebi ponovo dva prstića i mali me gleda,uspio sam izvaditi kamen ovaj zapalio po pjesku kad sam ga išao loviti mrežicom vidio sam pravu narav,rafalna paljba...boli za uha (plitka voda,ja iznad akvarija),prvu mrežicu poderao

ko kad jaganjci utihnu

Evo dokaza ,životinja ima 8 cm, 6 zadnjih nogu,4 prednje plus dvije ko bogomoljka nazubljene (10 nožica i dvije katane

)
nudio sam ga niko se nije javio 4 dana ...otišo

Inače ubio mi je loriculusa(probio mu abdomen),na isti način i pigoplitesa i to mrga od 12 cm-a
evo sličica