Kolovoz 04, 2025, 23:42:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tanganyika postava  (Posjeta: 1162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline scale101

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
Tanganyika postava
« u: Svibanj 02, 2013, 22:25:11 poslijepodne »
Pozdrav,
evo moj prvi post pa odmah u glavu. Planiram prvi tanga setup pa mi treba vaše mišljenje o eventualnoj stock listi.
Akvarij je relativno mali, Rio 180, a moja ideja je Cyprichromis leptosoma x 10, Telmatochromis bifrenatus x 6, Neolamprologus caudopunctatus x6. Jel to funkcionira??? Da li bi se moglo držati i više vrsta školjkaša u takvom tanku?? Može li se ukomponirat par altosa/leleupia/julia???
 Svi komentari su dobrodošli, ako neko ima neku drugu ideju o vrstama koje bi bile možda više kompatibilne svakako me zanima.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Tanganyika postava
« Odgovori #1 u: Svibanj 03, 2013, 13:41:37 poslijepodne »
Opa!
Zvuči zanimljivo, a litraža izgleda pogodna upravo za spomenute vrste osim kada bi se formirali parovi, mužjak Caudopunctatus zna biti vrlo agresivan.
Zanima me odakle bi nabavio Telmatochromis bifrenatus?

Offline scale101

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Svibanj 03, 2013, 22:27:38 poslijepodne »
Za biffove nemam pojma. Sve su još samo planovi. Uvoz iz inostranstava, Vili? Aquashop?
Za caudopunctatuse nalazim dosta podijeljena mišljenja i iskustva na netu pa zato i pitam. Neki kratki sadržaj je da nekad zna bit baš divljih jedinki al uglavnom nije all out agresija tipa "koljem sve oko sebe", dapače meni se pričinolo da bi baš mogli bit pogodni po pitanju karaktera.  Al opet to je samo ono šta se da pročitat na netu, lako je moguče da imam skroz krivu predodžbu o njima ili sam jednostavno lurkao po krivim forumima.Imaš osobno iskustva s njima? Ja sam deficitaran po tom pitanju :)

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Svibanj 04, 2013, 14:42:14 poslijepodne »
Sto se tice Caudopunctatusa, imao sam 2 tolerantne zenke dok jedna ipak nije postala prenasilna pa sam ih ipak razdvojio. Vise o njima ti moze rec Cvele koji ih ima desetak dok je moja zenka OK prema drugima ali voli pokazati tko je gazda ;-)