evo naručen je Digitalni fotoaparat Canon EOS 600D + EF-s 18-55 ISII i dolazi sutra 
e sad me pak zanimaju objektivi gledao sam ovaj Objektiv Tamron AF 70-300 F/4-5.6 LD Di Macro 1:2 for Canon dođe 1365kn dali da ako idem na objektiv kupim taj namjenjen za canon ili da idem koji je baš proizveo canon i kakva je razlika u kvaliteti uostalom 
i da koliko ja znam canon ima prihvat uvijek isti pa zašto onda služe one oznake EF ili EF-s 
Sto se tice objektiva, ne mora biti canon. Za ovaj navedeni ti nemogu nista reci jer ga nisam nikad probao, tu pricekaj iskusnije. Uglavnom ti tu vrijedi ona kolko para, tolko muzike. Sve ovisi za sta planiras taj objektiv koristiti. Nemoj ga kupovat samo zato da kupis dodatni objektiv, nego razmisli za sta ti objektiv treba, pa ga prema tome i prema financijama kupis.
600D nije ful frame fotoaparat sto znaci da ima manji senzor (APS-c), i objektivi sa tom oznakom su namjenjeni za takve aparate. Objektivi sa oznakom APS naravno idu na taj aparat, ali uzimas u obzir razliku izmedju ful frame (35mm) senzora i APSC senzora, odnosno zarisnu duljinu mnozos sa mislim 1.6 za canon. Malo si prouci na netu pojam "crop factor", pa ce ti biti jasnije.