0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
pa moguće je ako ja akvarij 20 litara moraš malo više informacija dati o akvariju
ma bojim se da ništa od toga.jednostavno to je premalo svijetla za cubu.možda nebi propadala ali nebi rasla, ako misliš držati zahtjevnije bilje onda ti ne gine zamjena ili dodavanje ljoš lampi.
Tocnije, akvarij je visok 31 cm, od cega je Cuba na 26 cm dubine. Na lampi pise F15W/154, sad neznam sta to znaci..
Citat: zgmarkozg - Travanj 13, 2013, 11:39:09 prijepodnema bojim se da ništa od toga.jednostavno to je premalo svijetla za cubu.možda nebi propadala ali nebi rasla, ako misliš držati zahtjevnije bilje onda ti ne gine zamjena ili dodavanje ljoš lampi.To sam i pretpostavljala. Pa dobro, ici ce neka jaca rasvijeta i gotovo. Koliko je minimalno dovoljno za Cubu?Hvala na odgovoru!
pa nije baš tako w/l cubi više odgovra hrpetina co2 nego puno svjetla, ide i sa 0,5w/l ako je to pravilno
Citat: cannibal - Travanj 13, 2013, 12:32:23 poslijepodnepa nije baš tako w/l cubi više odgovra hrpetina co2 nego puno svjetla, ide i sa 0,5w/l ako je to pravilnoZnaci to bi bilo nekih 30-ak w..Nije to problem nabavit, naci cu ja negdje..Samo me zanima jos, mogu li obicne stedne zarulje od 20-30 w biti rasvjeta u akvariju? Hoce li samo to pridonijeti algama ili ce biljke rasti?
Štedne mogu biti isto dobra rasvijeta kao i cijevi.Cijevi zbog svoje dužine pokrivaju veću površinu,manje griju i zato su praktičnije.koristim štedne i bilje mi raste ko ludo.Za 64 litre stavi dvije 20W 6400K.i biti će Betlehem. Pazi na kelvinažu žerulja.
...daj ti to rađe nekom starijem i ko se kuži u struju, da ti složi ...da te struja ne strese
operi reflektor s ocatom i biti ce kao nov, skinut ce sav kamenac s njega i vec s tim ces dobiti bolju rasvijetu
Namjesto ova dva nosača cijevi,ugrade se keramička grla za plafonjere,ona na sebi imaju nosače u obliku slova L i prišerafe seštedne žarulje.Naravno da treba sve lijepo izolirati i to je sva mudrost.To će dobro odraditi svako tko se razumije u struju.