Imam dilemu, naime trazim malo misljenja iskusnih da bas ne idem grlom u jagode. U planu mi je novo staklo i najveca dilema i razlog zasto se to odgadja je podloga. Sadasnja podloga mi je aquasoil i sto se tice rasta biljaka nemam nikakvih zamjerki, ali... (uvijek to prokleto ali) kako sam sklona povremenom djelomicnom mijenjanju set up-a, nikad nista drasticno da sve pocupam pa ispocetka nego sve malo na sitno. Jedno pocupam pa drugo ubacim. Ova podloga to definitivno ne podnosi, a filter jos manje, a i primijetila sam da mi korici nikako ne opstaju. Startano prije cca 20 mjeseci i ubaceno 9 swartzija, nakon par mjeseci 6 aneusa, pa opet nakon nekog vremena i 6 pandi i paleatusa. Danas je ziv sam jedan aneus kojeg palniram prebacit u nano da ga spasim na vrijeme. Od svega navedenog najduze su izdrzali swartziji jer sam jos prije mjesec, dva vidjala 2 komada kojih sad vise nema

. Ostale ribe (vece jato neonki i harlequin rasbora, anciji, pleco i sijamac) i kozice sve OK. E sad da se vratim na gornju dilemu. Sta staviti umjesto aquasoila s obzirom na moje sklonosti koje priznajem bas i nisu pametne. Da li bi funkcioniralo vreca aqusoila na dnu pa mrezica za komarce pa kvarcni pijesak. Pretpostavljam da bez mrezice za komarce ne bi islo jer bi laksa podloga s vremenom isplivala sto ne zelim jer onda opet imam iste muke s usisavanjem dna i cupanjem biljki. Da li je netko probao nesto slicno? Odnosno, sta predlazete za podlogu ispod kvarcnog pijeska, a da prezivi barem 2 godine (koji sam ja optimist

)