Srpanj 21, 2025, 13:57:33 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Uzgojni akvariji  (Posjeta: 2113 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blastx19

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rovinj
Uzgojni akvariji
« u: Veljača 24, 2013, 14:15:07 poslijepodne »
Ljep pozdrav svima.
Namjeravam izradit si stalazu gdije cu postavit vise akvarija za uzgoj zivorotkih,pa me zanimaju vasa iskustva oko toga,najbolja filtracija,grijanje i korisni savjeti za najbolje postupit :)

Offline manilu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: Uzgojni akvariji
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2013, 16:42:38 poslijepodne »

Offline dbari81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Juvel Rio 180 (moj Guppy tank)
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2013, 21:28:34 poslijepodne »
Ljep pozdrav svima.
Namjeravam izradit si stalazu gdije cu postavit vise akvarija za uzgoj zivorotkih,pa me zanimaju vasa iskustva oko toga,najbolja filtracija,grijanje i korisni savjeti za najbolje postupit :)

Prijatelju to i mene zanima, ja vec neko vrijeme razgledam po stranim forumima i uzgojnim stranicama.
Moje misljenje je da se sto vise o tome treba prouciti da se uklonnu mogucnosti neki gresaka u izradi koje bi mogle dosta kostati jer se ipak neradi o jednom akvariju vec o nji vise s puno opreme.

Ja trenutno imam jedan uzgojni mali akvarij koji je podjenjen s pleksi glasom i u svakom po jedan spuzva filter i u stedini jedan grijac moja iskustva taj jedan grijac odrzava jednaku temperatutu u sve tri akvarija na 24c.
evo slika pa vidi. al sad kad budem radio stalazu mislim svaki akvarij zasebno imati s filterom i grijacem, cirka 15 akvarija po 40l za uzgoj guppyja vise za moju dusu nego za prodaju

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Travanj 02, 2013, 00:43:42 prijepodne »
Iskreno tvoju ideju sam i ja mislio,imam vec 2 uzgojna podjeljeni plexyjem sa spuzva filterima,ali krecem polako,konstrukcija stalaze je vec u tjeku a za sad od akvarija koristit cu ono sta imam,trebalo bi bit nekih 10 uzgojnih raznih dimenzija.I meni je vese radi gusta nego radi prodaje ali ipak visak da se prodat da se polako vrati investicija ili barem za hranu malcima.  :up: ,postam slike cim bude gotovo. Ako ko ima vec nesto tako nek objavi slike tako da se skupe razne ideje.  :up:

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #4 u: Travanj 02, 2013, 01:05:26 prijepodne »
koliko ostaje mista izmedju pleksija i stakla  zbog ovih vodilica

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 02, 2013, 01:14:12 prijepodne »
Ovisi kolke litraze su akvariji,ja trenutno radim s akvarima dimenzija 60 x 30 x 30,tako da u jednoj kocki ostaju mrijesni parovi a u drugom malci.Plexy strojno zbusim da bude protoka vode a da malci ne stignu preko tako da uopce ne treba koristit vodilice,samo treba imat prave dimenzije ploce da ljepo sjedne medju stakla.Unutra stavis spuzva filtre i par biljka radi razgradjenja tvari u vodi.Gore ljepo napravis lagani poklopac i to je to :).mozes stavit stolnu lampu ako imas samo jedan mrijesni ili neonke ako imas stalazu.Nadam se da informacije ti budu korisne.pozdrav.

Offline matjaz

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Travanj 02, 2013, 05:57:40 prijepodne »
Uradi jednu veču kotionicu,koju baciš u akvarij recimo 100 l.U nju baciš cirka 10 ili 15 ženki GUPI,PLATI,MEČEK,MOLI kad se ženke iskote samo promeniš sa drugimi ženkami i imaš svaki mjesec cirka 600 ili više mladih riba različitih vrsti.Tako to ja radim.

Offline iva

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 28
  • 18 mi je godina već ;)
« Odgovori #7 u: Travanj 02, 2013, 20:05:39 poslijepodne »
Kak dobro zgleda! I ja bi nešt takvo za uzgajanje gupija :) Stvarno je uživancija gledati ta mala bića kako se razvijaju i rastu!

Offline dbari81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Juvel Rio 180 (moj Guppy tank)
« Odgovori #8 u: Travanj 04, 2013, 19:57:58 poslijepodne »
koliko ostaje mista izmedju pleksija i stakla  zbog ovih vodilica

Iskreno, moje iskustvo s ovim vodilicama i nija bas dobro. vodilice se odljepe skoro stalno. a izmedu ima lufta dva do tri milimetra po rubovima tako da malci prolaze izmedu. Sto je jako nepozeljno. Sad imam bolju ideju samo je moram izvesti u djelo, znaci odrezati staklo tocno bez lufta pobrusiti ga i zatim izrezati u sredini 10cm rupu i u tu rubu ubaciti filter spuzvu tako da voda cirkulira svud. misli da je to puno bolje rijesenje. na mijesto vodilica zaljepim silikonom po dva komadica stakla i izmedu nji uguram pregradu s tom rupom od 10cm. a ta dva komadica bi sluzila kao vodilica. Tako cu rijesiti ova akvac sa slika odozgor. A u planu mi je setup s 15 akvarija dimenzija 40x30x35 i u svakom po grijac Niagara wave 250 filter i toplomjer. To mi je sad cljedeci cilj tokom ljeta