Srpanj 22, 2025, 18:23:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj drugi početnički / 50 litara  (Posjeta: 7991 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: Moj drugi početnički / 50 litara
« Odgovori #25 u: Prosinac 24, 2012, 20:49:19 poslijepodne »
Evo mali update teme...

Ovako sada sve to izgleda... u meduvremenu sam od biljaka dodao jedino anubias jer mi je u malome akvariju smetao

http://i45.tinypic.com/2qlsbr6.jpg

http://i48.tinypic.com/i3uluv.jpg

p.s. dns sam malo sisao bilje tako da imam ove zelene ludwige (desno) za poklonit par stabljika ako je netko iz Rijeke zainteresiran da to ne bacam u smece
stavi slike direktno na forum ne linkove

Offline Flamingos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • strpljen-spasen
« Odgovori #26 u: Prosinac 24, 2012, 21:50:22 poslijepodne »
Evo mali update teme...

Ovako sada sve to izgleda... u meduvremenu sam od biljaka dodao jedino anubias jer mi je u malome akvariju smetao

p.s. dns sam malo sisao bilje tako da imam ove zelene ludwige (desno) za poklonit par stabljika ako je netko iz Rijeke zainteresiran da to ne bacam u smece
stavi slike direktno na forum ne linkove

btw, svidja mi se razlika, kad pogledas prvu sliku i onaj mali zbun ceratopterisa, a sad zauzeo skoro pola akvarija... ;)
Tako blizu a tako daleko...

Offline zec-kiki

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pakrac
« Odgovori #27 u: Prosinac 24, 2012, 23:05:08 poslijepodne »
jako lijepo s tom biljkom ceratopteris sam i ja imao problema jer mi se isto malo previse razraslo pa su mi neke vrste bilja strunule

Offline brumbramar

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #28 u: Prosinac 25, 2012, 18:02:24 poslijepodne »
Sretan i blagoslovljen Božić svima zelimo moje ribice i ja :D

Hvala vam svima na lijepim komentarima :)

Bilje raste fenomenalno... ovo je slikano prije 2 tjedna i to nakon jednog ozbiljnijeg sisanja... u pocetku sam gnojio ali sam htio vidjet kako ce stvar funkcionirat bez toga... izbacio sam i makro i mikro i diy CO2... imam dvije t8 cijevi od 15W iz elektromaterijala... a bilje i dalje raste i izgleda lijepo... tako da dokle god je tako necu gnojit... jedino razmisljam stavit neke bolje lampe... razmisljao sam o onoj kombinaciji tropic i natur???

Imam manji problem sa puzevima.. ima
ih sigurno pedesetak... ne smetaju mi ali bi ih se htio rijesit... Ja kod sisanja vadim one koje vidim, ali sam mislio nabavit Helene... Kad bi se odlucio na njih koliko bi ih doslo u obzir u 50 litara?

@Dellete

sad sam tek vidio da se na slikama uopce ne vide ribice, na drugoj slici se vidi jedan ako zumiras desnu stranu :)

Kupio sam ih 6 u pet centru ali nazalost ostala su samo 4 valjda su se na slikama ova tri izgubili negdje :D

Offline zgmarkozg

• Trade Count: (+5)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #29 u: Prosinac 25, 2012, 20:54:47 poslijepodne »
malo sam čitao temu makar je starijeg datuma pa samo da pobijem netočne navode vezano za diy co2,
diy co2 kod mene odrađuje odlićan posao, mana mu je ta da ga je teže topiti u vodi od ovoga u boci,ima manji pritisak i teže ili nikako ne probija difuzore, makar ima sada nekolio diy opcija na forumu koje su odlične, a i još jedna mana je kaj ga moras svaki tjedan mixat.
istina da to nije co2 u boci ali definitivno odrađuje posao.
kod mene je u 120 litara i bilje raste kao ludo cak bez ikakvoga gnojenja!

btw bilje ti pojelo setup :D
i vezano za helene - 1,2,3,4...10 !  nema pravila, ja sam stavio 4 u 120 litara i za par dana opustošile sve, a neki dan je i jabučar platio glavom jer sam ubacio dodatnih 5 komada!  :punch:

i naravno sve imas kupiti na forumu , puno bolje,zdravije,kvalitetnije i naravno jeftinije od bilo kojeg dućana!

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #30 u: Prosinac 25, 2012, 21:31:24 poslijepodne »
Čestit Božić i sretna i uspješna NovaGodina,Tebi,tvojoj obitelji i svima Forumašima.
Gdje su nestali barbusi?

Offline brumbramar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #31 u: Prosinac 25, 2012, 21:45:33 poslijepodne »
2 su uginula u roku od tjedan dana nakon sto sam ih kupio... ostala su cervorica... a na slici su se valjda zavukli iza...

Offline Čiča

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #32 u: Prosinac 25, 2012, 21:50:33 poslijepodne »
Stavi im barem još dva-tri ali iste veličine.Meni su jako zanimljive ribe.

Offline brumbramar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #33 u: Ožujak 22, 2013, 13:14:46 poslijepodne »
Nisam dugo pisao tu nista ali do sada nisam ni trebao.... uglavnom nisam nista na akvariju mijenjao osim sto je zarasao cijeli.... sagitaria je sad dosla skroz do lijeve strane akvarija...

E sad se unazad dva tjedna javio problem... Naime akvarij mi se preko dana zna zamutit na par sati i onda se opet razbistri... uglavnom se to doagada svaki dan u popodnevnim satima... Najbistriji je navecer onda ujutro kad upalim svijetlo je lagano mutan pa je oko 1 sat popodne dosta mutan i onda oko 6-7 navecer je bistar... neki dan sam preslagivao kablove iza akvarija pa je rasvjeta bila ugasena nekih 15 minuta, i kad sam ju poslije upalio bio je bas jako mutan, jedva sam vidio kraj akvarija... Pa sam to testirao sad par dana... kad ugasim lampu u roku od 10 minuta postaje jako mutan.... ne razumijem u cemu je fora,

ne vjerujem da je to proces cikliranja jer filter uvijek cistim na isti nacin... svakih mjesec dana ili kad se vec smanji protok i to sa akvarijskom vodom ga samo lagano isperem od krupnog smeca tako da povecam protok...

nisam dodavao nista novo u akvarij osim malo rogolista koji je bio visak u malom akvariju

od riba imam 5 barbusa, 2 sijamca, 1 ancia, 5 corya

P.S. od kad se to pocelo desavat jos uvijek nema smrtnih slucajeva u akvariju... samo je grdo za vidit... a mozda je i bez obzira na to stetno za ribe
« Zadnja izmjena: Ožujak 22, 2013, 13:24:49 poslijepodne od brumbramar »