Kolovoz 10, 2025, 23:28:07 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pocetnik trazi savjet  (Posjeta: 2778 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
pocetnik trazi savjet
« Odgovori #25 u: Veljača 17, 2006, 05:05:00 prijepodne »

Citat: briannen
vjerujem da sam pogrijesio s demasonima,ali ako pocnu problemi poklonit cu ih...pa ce se netko usreciti.

Pa moje je mišljenje,da jih več sada,dok su još čitavi pokloniš.Zašto:

• kao prvo kemizam vode za Malawi i Tanganyika ciklide je razlićit,što valja za Demasona,to ne valja za Tanganjikance i obrnuto.A kemizam vode u životu ciklida ima bitnu ulogu

• ishrana,dok ti je Demasoni algojed,te jako podložan i bolesti zvani malawi bloat,tanganjikanca su ti ,recimo tako,svaštojeda,pa se ti desi,da hraniš hranom dobrom za Demasone,tanganjikanca če ti biti gladna,ako hraniš hranom adekvatnom za Tanganjikance,ode ti demasoni u nepovrat,mislim Bloat.A hrana jeste jako bitan faktor.

• mali ti akvarij za demasone,mali ti čak za te tvoje Tanganjikance

• kad budu jedni od tih ciklida narastli,te /Tanganjikanci/ našli odgovarajuču ženku,znat če biti veselo u tvom akvariju,a Demasoni če to dogadanje još popestriti,naravno budu li u tvom akvariju proživjeli.
  • [/list]

Ima još par razloga,koji govore,da se nisi dobro odlućio,no odluka je tvoja.

• [/list]

Offline Njofra

• Punopravni član
pocetnik trazi savjet
« Odgovori #26 u: Veljača 17, 2006, 11:00:00 prijepodne »
Pročitaj si što je Bojko o demasonima napisao u ovoj temi"izbor malawi ciklida"a i moje iskustvo i slika te možda potaknu da ih prodaš dok nije kasno.Čekaj samo koji dan da se udomače pa češ ih vidjeti u pravom svijetlu.Stvarno su osjetljive ribe,kod mene su samo uginuli u jednom ili dva dana a da nisam ni primjetio da su bolesni.Ako češ ih ostaviti davaj im samo biljnu hranu jer inače neče dugo.Krasne su to ribe ali teške za držanje.Sretno,nadam se da češ imati više sreče s njima nego ja.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline makai

• Punopravni član
pocetnik trazi savjet
« Odgovori #27 u: Veljača 18, 2006, 09:32:00 prijepodne »
poslušaj savjete iskusnijih. i ja sam pokušao držati demasone njih 6 u rio 125 a u 3 tjedna preživio je samo jedan i taj je završio kod chrysisa, znači sve što te muči u vezi snjima da bi se zlo moglo dogoditi UISTINU će se i ostvariti i ako misliš da si iznimka i da se tebi to neće desiti varaš se. što bi ti u vojsci rekli: pamet u glavu i dupe uza zid!
Cichlid ULTRA power/Zagreb-Jazbina