Srpanj 31, 2025, 04:31:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Mahachai betta  (Posjeta: 4493 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline adrijanazg32

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Mahachai betta
« Odgovori #25 u: Ožujak 09, 2013, 14:04:35 poslijepodne »
Ne znam puno o hrani za ribe osim da postoje razlike u sastavu biljnih i živ. proteina i naglašena razlika biljožderi/mesožderi i razni omjeri toga..Jasno da se ne mogu jednako sve ribe hraniti..Isto tako mi je logično da je svježa neprerađena hrana "življa" i kvalitetnija od izmoždenih listića. Uglavnom te stvari vrijedi za hranu svega živog na zemlji. Međutim, kod većine ostalih živ. vrsta o kojima znam nešto više nego o ribama znam da je 1232 različitih vrsta hrane marketinško zavaravanje.. Znalci, ajde me prosvijetlite..koje su sve posebnosti hrane za bette? Pretpostavljam da je pigmentiranija jer se "betta" najčešće odnosi na "splendens" pa je boja  naravno važna..ima li još neka specifičnost?

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #26 u: Ožujak 09, 2013, 14:08:28 poslijepodne »
Je evo ga! Tu sam procitao!
 http://www.seriouslyfish.com/species/betta-mahachaiensis/
Bocata voda?! :rolleyes: :o
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline biosvera

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #27 u: Ožujak 09, 2013, 14:27:59 poslijepodne »
Faber- bettama netreba nikakav salinitet ja ih osobno ( kao i svi drugi koje znam da ih imaju )drzim u obicnoj vodi iz pipe  :up:
Adrijanazg32- preporucili smo hranu specijaliziranu za bette jer se ona radi po potrebama betta ,a ne po potrebama bog zna kojih riba .Atison's Betta PRO cu uzet kao primjer jer je to najkvalitetnija hrana za bette nju je proizveo jedan poznati uzgaivac betta to je hrana koja ima 70% artemije u sebi i nema umjetnih bojila , a ni niceg neprirodnog u sebi ako se nevaram  :up:

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
Odg: Re: Mahachai betta
« Odgovori #28 u: Ožujak 09, 2013, 15:04:17 poslijepodne »
Kako onda pise da zive u bocatim mocvarama?(ne ostale vec ova vrsta)

Sent from my HTC Desire using Tapatalk 2
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #29 u: Ožujak 09, 2013, 15:23:56 poslijepodne »
Znalci, ajde me prosvijetlite..koje su sve posebnosti hrane za bette? Pretpostavljam da je pigmentiranija jer se "betta" najčešće odnosi na "splendens" pa je boja  naravno važna..ima li još neka specifičnost?
U svakom slučaju mora biti visoko proteinska hrana. Ovdje imaš sve o splendensima, pa baci pogled i na dio o prehrani: http://www.akvarij.net/index.php/dvodihalice-menuslatkovodnaribe-56/654-betta-splendens11

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #30 u: Ožujak 09, 2013, 15:33:12 poslijepodne »
Kako onda pise da zive u bocatim mocvarama?(ne ostale vec ova vrsta)
Piše da žive u bočatim močvarama zato što stvarno žive u bočatim močvarama. Zapravo to je i razlog zašto se u prirodi nisu pomiješali sa splendensima, mahachaiensisi se zadržavaju u bočatoj vodi, a splendensi ne. Da nije tako danas bi u prirodi bila samo hrpa hibrida između jednih i drugih. S obzirom da je riječ o srodnim vrstama koje se mogu križati, bolje je ne držati ih niti u akvariju sa splendensima da ne dođe do nepotrebnog stvaranja hibrida.

Što se mahachaiensisa tiče, iako smo u počecima čak i pokušavali rekonstruirati bočate uvjete da bismo potaknuli njihov mrijest, na kraju se pokazalo da bočata voda uopće nije neophodna. Oni mogu najnormalnije živjeti, mrijestiti se i odrastati i u običnoj zagrabačkoj tvrdoj vodi.

Ako netko baš želi imati bočati akvarij može ih imati i u takvom akvariju, ali ako je to samo zbog njih onda nema potrebe komplicirati, mogu biti i u običnoj vodi. :up:

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #31 u: Ožujak 09, 2013, 15:42:45 poslijepodne »
Eto..nema do znalca kad ti objasni!
Hvala na odgovoru!sad mi je jasnije,mislio sam da nije mozda rijec o drugoj vrsti..zabuni ili sto vec...
Mislio sam da ako zive u bocatoj vodi da im takva i treba...eis pa i black molly zive u bocatoj pa ljudima zive i u slatkoj..(i sam kad sam bio pican sam ih uzgajao u slatkoj..tad nije bilo ni interneta ni vele knjiga hehe).Odkud sam mogao znati lol

N.multifasciatus
 Cayman60