Studeni 01, 2024, 01:38:46 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: moj Pleco  (Posjeta: 1089 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline snjeza

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
moj Pleco
« u: Svibanj 01, 2006, 11:05:00 prijepodne »

Bok svima. Evo jos jedna Rijecanka koja se javlja prvi put sa pitanjem. Imam n akvarij 120l sa Bisernim Guramijima, Rasborama, nesto Corydorasa i jednog problematicnog Plecostomusa ( velicine 12tak cm). Dosad je bio jako miroljubiv i nije mi uznemiravo druge ribe ali sad cim im dam hranu on na njih toliko nasrće da bi mogao nekoga i ozljediti. da li mu je vrijeme mrijesta pa je nervozan jer nema sudružicu (mislim da je muski) ili mu je jednostavno gust ganjati manje od sebe?

Molim za savijet ako tko ima jer bi ga najradije vratila u ducan (imam ga 1g pa mi je malo i zao da ga vratim al ako nema pomoći........?!

pozdrav iz Ri

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
moj Pleco
« Odgovori #1 u: Svibanj 01, 2006, 11:44:00 prijepodne »
mislim da ti je tank malo premali za plechostomusa. oni dosta narastu. možda netko ima veliki akvarij pa ga udomiinače to je riba kojoj nitko ne može ništa jer je oboružana bodljama. a da je agresivna... to nek ti netko drugi veli - meni se ne čini da bi trebala biti.

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
moj Pleco
« Odgovori #2 u: Svibanj 01, 2006, 16:08:00 poslijepodne »

Jednostavno je shvatio da ga nijedna riba ne ugrožava, da je najveći, najjači i prvi na koritu.....nije agresivan ali voli potjerati. Tank jest premali za tu ribu ali sa 12 cm veličine 120 litara mu je još uvijek dovoljno. Ako misliš da je prenasilan, daj ga ća....

i da, dobrodošla Snježo! Edited by: Njuška
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline Njofra

• Punopravni član
moj Pleco
« Odgovori #3 u: Svibanj 01, 2006, 17:00:00 poslijepodne »
Dobrodošla na forum.Nevjerujem da je Pleco agresivan,čak sam više manje siguran da je gladan pa kad osjeti hranu poludi a nemože ju pokupit.Čime ga hraniš,valjda znaš da mu moraš davat tabletice ,salatu,grašak.Bio je miran dok je imao algi za brstit,kad je to riješio gladan je.Ja sam imao slučaj da nisam imao tableta oko mjesec dana i isto se tako ponašao.Daj mu jesti i nebude problema i može on još duuugo biti u 120 litara.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline ivborosa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
moj Pleco
« Odgovori #4 u: Svibanj 01, 2006, 17:06:00 poslijepodne »

DOBRODOSLA

Sumnjam da je bladan jer nebi toliko naraso da ga nisi hranila a mozda je i to razlog.

Ja mislim da je to vjerojatno branjenje teritorija a njemu od 12 cm je sad cijeli akvarij teritorij a i to su ti takve ribe ja ti imam 2 ancistrusa i isto mi muzjak naganja sve pa cak i zenku a velik je oko 7 cm to ti je tak

Zapravo mislim da bi ga mogla poklonit nekome ko ima puno veci akvarij od tebe da se moze normalno dalje razvija jer bude u tvom akvariju jednostavno zakrljzo i samo ti bude pravio probleme
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Njofra

• Punopravni član
moj Pleco
« Odgovori #5 u: Svibanj 01, 2006, 17:28:00 poslijepodne »
Ko bude zakržljao ,evo majstora u 100 litara,čak se može i okrenut još a ima 30 cm.Pleco i Ancistrus je skroz nešto drugo.I ancistrus je agresivniji dok bi Pleco trebao samo spavat a po noći raditi.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline snjeza

• Novi član
  • *
moj Pleco
« Odgovori #6 u: Svibanj 02, 2006, 19:10:00 poslijepodne »

Hvala na odgovorima. ma hranim ja njega i to pre dobro bih ja rekla. dva puta dnevno i to tablete (2 vrste). nisam imala problema dok je bio u akv. 40tak l. otkad je dobio novi dom valjda se umislio. inace cisti mi cijeli dan i stvarno je ko pcelica ali mi toliko ganja ribe da se svom silinom zabija u njih. pojede malo hrane i kao da jedva doceka da ih najuri.

uostalom izvadila sam ga van prije 5 min jer su mi druge ribe postale nervozne. nemam ga kome dati osim u ducan.

ima li tko kakav prijedlog sto da uzmem umjesto pleca (osim kineskog algojeda)?

puno hvala na savjetima

pozdrav iz Ri

Offline Jack Sparrow

• Novi član
  • *
Odg: moj Pleco
« Odgovori #7 u: Kolovoz 28, 2012, 00:55:03 prijepodne »
uzmi ancitrusa :)) pozz

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: moj Pleco
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2012, 16:02:18 poslijepodne »
Jack bas gledam tvoje postove, pa ti samo odgovaras na teme stare 5,6 god.. ajde malo prije nego napises komentar pogledaj malo na datum teme, jer otvarat temu koja je stara 5,6god i sigurno je rijesena..  :D