ako je ugasim na 50%, kad ju ponovno upalim opet ce biti na 50% 
Daj me nemoj .., a ja 3 mjeseca razbijam svoju i sve glave od frendova koji se imalo kuže u struju (btw ja sam totalni lajbek za to).
Ja svoju prigušnicu nisam ni spajao do sad još, sve informacije kaj sam skupil o njoj su s interneta i iz raznoraznih specijaliziranih dućana koje sam zvao i SVI su mi rekli kad se upali da je uvijek na 0% i kad se ugasi da se ponovo resetira na 0%!!!
Znači ti kažeš ako je nariktaš na određenu jačinu i prekineš dovod struje (timer, ištekaš utikač...) i kad je ponovo upališ gori na jačini na kojoj je bila kad se ugasila?
Majstore ako je to istina častim te večerom kad naletiš u ZG ili ja u SB

Ako ti nije problem, molio bih te da to provjeriš, znači nariktaš na određenu jačinu, prekineš dovod struje, ponovo upališ i vidiš da li je na istoj jačini bez da si dirao prekidač, bit ću ti zahvalan do groba.
Kaj se tiče tog safe paljenja radi očuvanja lampi, a gle i sad mi se lampe pale odjednom (ja sad imam normalnu prigušnicu) tak da nevjerujem da ću skratiti vijek trajanja, može bit samo isti, a i tak i tak lampe treba mijenjati nakon nekog vremena.
Molim te ako mi možeš provjeriti ovo, ribice mi imaju veče demonstracije neg ovi u Sloveniji i Rumunjskoj, hoće da im nabavim sunčane naočale kak ih svjetlo lupa.
e da i jel se kod tebe lampe griju dosta?
Znači na ovoj prigušnici normalnoj se griju, ne znam kaj je puno, a kaj malo, ali ono lampe su fajn vruče, misli da je to normalno, imam ovaj akvarij nekih 4 godine i do sada su uvijek grijale. Najbolje znam po tome kolko mi je padala po ljeti temperatura vode kad ih nisam palio zbog vručina.