Srpanj 14, 2025, 18:40:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Skupljeni repovi  (Posjeta: 1162 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Shogi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http://www.wodilica.tk
Skupljeni repovi
« u: Veljača 01, 2006, 21:24:00 poslijepodne »
Već neko vrijeme gupijima se skupljaju repovi u špicu i leđna peraje se priljube uz tijelo i pojavljuju je bjelkasta područja na tijelu. Probao sam liječiti sa Medi Mor lijekom i učinilo mi se da sam uspio izliječiti ribe koje je bolest manje zahvatila, bolesnije su otišle na vječna lovišta.
Međutim bolest se ponovo vratila, sada sam počeo tretirati sa metilenskim plavilom. Dali postupam pravilno, dajte mi koji savjet i iznesite vaša iskustva.
Nevolim, kad mi gaće uðu, gdje već uðu i da vodim brigu tuðu

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Skupljeni repovi
« Odgovori #1 u: Veljača 03, 2006, 08:58:00 prijepodne »

ne mogu ti pomoći...samo želim reći da nitija medi morom nisam uspjela napraviti ništa jednom davnom prilikom.

Pustike, Turopolje

Offline lula

• Punopravni član
Skupljeni repovi
« Odgovori #2 u: Veljača 03, 2006, 09:36:00 prijepodne »
Stavi malo soli u akvarij. Ništa im neće stetiti. Ja stavim 2 čajne žličice na 60l.
Varaždin / Hrvatska

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Skupljeni repovi
« Odgovori #3 u: Veljača 03, 2006, 13:18:00 poslijepodne »
ne stavljaj sol ukoliko imas corydorase ili ancistruse u istom akvariju... ili neke somice - ne zman bas imena ali vecina ih ne podnosi sol u vodi...

a i bilje nece najbolje reagirati na sol...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Shogi

• Punopravni član
    • http://www.wodilica.tk
Skupljeni repovi
« Odgovori #4 u: Veljača 03, 2006, 17:44:00 poslijepodne »
Još nešto molly mužjak ima na lijevoj strani bijelu mrlju neko vrijeme je bio miran i zadržavao se kod površine vode. Sad sam u vodu stavio metylen blue i začudo živnuo je, ali mrlja nije nestala . Zanima me dali smijem na tu bijelu mrlju kapnuti malo metylen blue-a ili neki drugi lijek bilo bi mi jako žao da ne preživi jer je jedna od najstarijih riba u mom akvariju i do sada je odolijevao svim nedaćama.

Nevolim, kad mi gaće uðu, gdje već uðu i da vodim brigu tuðu

Offline Tanita

• Novi član
  • *
Skupljeni repovi
« Odgovori #5 u: Veljača 14, 2006, 23:50:00 poslijepodne »
Slobodno stavi sol u vodu ali ju prethodno razmuti, ne brini za corye samo ne pretjeruj sa količinom 1 čajna žličica na 30l je O.K., Preporučila bi ti da promjeniš i 30% vode koja je prethodno odstajala minimum 24 h. Taj ti se problem javlja ako voda nije dobra. Inaće koliko često mijenjaš vodu?
Anita

Offline * Ana *

• Punopravni član
  • **
Skupljeni repovi
« Odgovori #6 u: Veljača 17, 2006, 00:02:00 prijepodne »
Da ne otvaram novu temu kad je ista!
Naime, i mojim Gupijima, uglavnom, mladima, se skupljaju repovi u spic i skrge su im kao izbacene, i mrsave su. Takode imaju otvorena usta.
Mama je stavila juce malo morske vode, jer i susjeda im stavlja malo vode, i njoj su dobro gupiji, ima ih na bacanje, a meni su eto se razboljeli.  
Ne znam u cemu je stos. Inace u filteru imam aktivni ugljen i sad sam ga maknula, i malo promijenila vodu, recimo da sam promijenila 15litara (akvarij je od 25litara). Nebi voljela da uginu jer su mi poklon.

Sta da radim!!!      
*Grga*
Bolje pitati nego skitati... :I

Offline * Ana *

• Punopravni član
  • **
Skupljeni repovi
« Odgovori #7 u: Veljača 18, 2006, 01:12:00 prijepodne »
Shogi,

Ovo sam nasla, sto odgovara tom ponasanju i stanju. Prosudi sama, ja mislim da je to to.  

1.ICHTHYOPHTHIRIUS MULTIFILLIS,bolest bijelih toekica
Ovo je najeešaa i najpoznatija bolest akvarijskih riba.Simptomi su vrlo uoeljivi,odbijanje hrane,eešanje o objekte,zadržavanje iznad raspršivaea,skupljeni repovi,a u zadnjem stadiju parazita pojava bijelih toekica na koži i perajama velieine 0,5-1,5 mm .U težim slueajevima može doai eak i do otpadanja kože.
Tretman u poeetnom stadiju je mogua podizanjem temperature na 28 C tri tjedna za ribe koje toleriraju takvu temperaturu ili kemijskim putem tretiranjem acriflavinom,malahitnim zelenilom,gotovim preparatima prema uputstvu.

*Grga*
Bolje pitati nego skitati... :I