Prvo, dobro došao. I nemoj javno "hvaliti" susjede, preotet će ti ih, i što djeca znaju od čega je najbolji fišpaprikaš.
Drugo, imaš 10-ak x veći ribnjak od mene, tvoj bi mogao poslužiti kao uzgojni, moj je ukrasni, vrtni 3500 l.
Žuti cvijet s Jaruna trebao bi biti lokvanj, bijeli je vjerojatno lopoč. Pod "šaš" mislim se, da li si mislio na sit ili rogoz ili ....
Kabomba ili Miriofilum ili Elodea, osim što kupovna Elodea nije kod mene preživjela, po mom skromnom iskustvu, nema bitne razlike u primjeni (ne skrenite me poradi prednjeg u botaniku), sve tri "preporučaju" kao "idealne" za nove ribnjake poradi, kao, stvaraju fotosintezom male količine kisika. A botanika (kad sam ju već spomenuo) kaže da, rastu u vodama bogatim s P, N, .... a to ne trebaju ribice .... a sve tri su izrazito napadne, invazivne ....
I tu dolazimo do filtra kojeg si isključio, neaerirana voda prima 3x manje ribica, "biljketina" koja miriše na mentol je jedino Metvica (vodena, močvarna i/ili vrtna), provjeri da "miris" nije na trulež, amonijak, trulo jaje, predmjevam da u kombinaciji s >P, N, biljem koje noću "papa" O .... pojačano s >stC, pH, gH.... ribice su "iz protesta" otišle u "vječna lovišta".
Ova aqva "zaraza, porok" kad' primi, to ne pušta, stoga premjevam, neće ti biti preteško kupiti plivajuči termometar vode, 12kn je, testere P, N, pH barem (za početak

) 34kn na više su, mjeri parametre vode od proljeća, spasi ih "otrovnih susjeda", zahvalne ribice iz ruke će ti papati.
Pozdrav